Bjuder in till ett seminarium i månaden

Södertälje Science Park arrangerar tillsammans med KTH Södertälje ett seminarium i månaden om 3d-skrivare året ut.

Tillsammans med KTH Södertälje kommer Södertälje Science Park hålla i en timmes långa seminarier om 3d-skrivare. Seminarierna kan till exempel passa för företag som har en tidig prototyp eller hårdvara som behöver utvecklas, eller för den som vill veta hur additiv tillverkning skulle kunna snabba upp processen mellan idé till prototyp. Alternativt för den som vill investera i tekniken till redan existerande produktion.

Kunskap om 3d-skrivare

Under seminarierna kommer det bland annat ges en introduktion hur 3d-skrivare kan användas för att stödja prototyp-processer. Samt om hur samarbetet med Open Prototyping Södertälje är upplagt och hur företag och innovatörer kan använda sig av deras resurs.

Andra omgången

Nästa seminarium, som är den andra i raden av flera, hålls via videokonferens-programmet Zoom den 20 augusti med temat vilken 3d-skrivare du bör välja. Du kan läsa mer om seminarierna här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: