Bjuder in till ett seminarium i månaden

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 6 augusti 2020

Södertälje Science Park arrangerar tillsammans med KTH Södertälje ett seminarium i månaden om 3d-skrivare året ut.

Tillsammans med KTH Södertälje kommer Södertälje Science Park hålla i en timmes långa seminarier om 3d-skrivare. Seminarierna kan till exempel passa för företag som har en tidig prototyp eller hårdvara som behöver utvecklas, eller för den som vill veta hur additiv tillverkning skulle kunna snabba upp processen mellan idé till prototyp. Alternativt för den som vill investera i tekniken till redan existerande produktion.

Kunskap om 3d-skrivare

Under seminarierna kommer det bland annat ges en introduktion hur 3d-skrivare kan användas för att stödja prototyp-processer. Samt om hur samarbetet med Open Prototyping Södertälje är upplagt och hur företag och innovatörer kan använda sig av deras resurs.

Andra omgången

Nästa seminarium, som är den andra i raden av flera, hålls via videokonferens-programmet Zoom den 20 augusti med temat vilken 3d-skrivare du bör välja. Du kan läsa mer om seminarierna här.

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1