Molnlösning printar på avstånd

Ny molnlösning ska fixa avstånden. Illustration: Business Wire

Ny molnlösning ska fixa avstånden. Illustration: Business Wire

MakerBot startar en ny molnbaserad utskriftsplattform – Cloudprint. Enligt företaget ska den effektivisera arbetsflödet för 3d-utskrifter genom möjligheten att kunna arbeta från var som helst i världen.

MakerBot, som är ett dotterbolag till 3d-skrivartillverkaren Stratasys, lanserar en ny molnbaserad tjänst – Cloudprint. Enligt företaget erbjuder tjänsten möjligheten att fjärrstyra utskriftsjobb och optimera användningen av 3d-skrivaren utan att vara på plats.

“Globalt fenomen”

Nadav Goshen. Foto via MakerBot

– Vi upplever ett globalt fenomen där fler människor arbetar externt än någonsin tidigare, säger Nadav Gosen, vd för MakerBot och utvecklar:

– MakerBot Cloudprint erbjuder en allt-i-ett-lösning så att användaren kan förbereda, sköta utskriftskön, skriva ut och hantera skrivaren.

Flera nyckelfunktioner

Några av nyckelfunktionerna i programmet är att användaren kan dela upp och förbereda utskrifter direkt från webbläsaren, optimera utskriftslägen eller få tillgång till avancerade inställningar på MakerBot Method-plattformen, statusuppdateringar för utskriftsjobb från alla anslutna skrivare.

Det går även att lägga till och kontrollera åtkomsten till skrivarna, generera rapporter för att analysera skrivarnas prestanda, styra utskriftsjobb via en ny köfunktion, hantera tillgång till skrivaren med mera. Fler funktioner presenteras på MakerBots hemsida.

Kompatibel med MakerBots 3d-skrivare

Programvaran är kompatibel med MakerBots utskriftslösningar så som MakerBot Methor-serien, MakerBot Sketch Classroom-serien och MakerBot Replicator-serien. I dagsläget är Cloudprint gratis.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.