Molnlösning printar på avstånd

Ny molnlösning ska fixa avstånden. Illustration: Business Wire

Ny molnlösning ska fixa avstånden. Illustration: Business Wire

MakerBot startar en ny molnbaserad utskriftsplattform – Cloudprint. Enligt företaget ska den effektivisera arbetsflödet för 3d-utskrifter genom möjligheten att kunna arbeta från var som helst i världen.

MakerBot, som är ett dotterbolag till 3d-skrivartillverkaren Stratasys, lanserar en ny molnbaserad tjänst – Cloudprint. Enligt företaget erbjuder tjänsten möjligheten att fjärrstyra utskriftsjobb och optimera användningen av 3d-skrivaren utan att vara på plats.

“Globalt fenomen”

Nadav Goshen. Foto via MakerBot

– Vi upplever ett globalt fenomen där fler människor arbetar externt än någonsin tidigare, säger Nadav Gosen, vd för MakerBot och utvecklar:

– MakerBot Cloudprint erbjuder en allt-i-ett-lösning så att användaren kan förbereda, sköta utskriftskön, skriva ut och hantera skrivaren.

Flera nyckelfunktioner

Några av nyckelfunktionerna i programmet är att användaren kan dela upp och förbereda utskrifter direkt från webbläsaren, optimera utskriftslägen eller få tillgång till avancerade inställningar på MakerBot Method-plattformen, statusuppdateringar för utskriftsjobb från alla anslutna skrivare.

Det går även att lägga till och kontrollera åtkomsten till skrivarna, generera rapporter för att analysera skrivarnas prestanda, styra utskriftsjobb via en ny köfunktion, hantera tillgång till skrivaren med mera. Fler funktioner presenteras på MakerBots hemsida.

Kompatibel med MakerBots 3d-skrivare

Programvaran är kompatibel med MakerBots utskriftslösningar så som MakerBot Methor-serien, MakerBot Sketch Classroom-serien och MakerBot Replicator-serien. I dagsläget är Cloudprint gratis.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: