Cellink köper upp Scienion

Erik Gatenholm vd på Cellink och Doktor Holger Eickhoff, vd för Scienion skakar hand på det nya avtalet. Foto via Cellink 

Den svenska materialutvecklaren och tillverkaren av 3d-bioskrivare, Cellink, köper 3d-skrivarföretaget Scienion i ett avtal om 80 miljoner euro.

Den svenska materialutvecklaren och tillverkaren av 3d-bioskrivare, Cellink köper 3d-skrivarföretaget Scienion i ett avtal om 80 miljoner euro. Cellink har sin huvudsakliga verksamhet inom medicin och medicinsk forskning.

Ska betala för full kontroll

Förvärvet förväntas ske i slutet av augusti 2020 och innebär att Cellink kommer att betala 40 miljoner euro i nyemitterade aktier, plus 40 miljoner euro kontant för att få full kontroll över Scienion. Genom förvärvet syftar Cellink till att skala sin verksamhet för att öka marknadsandelar inom läkemedelsområdet och växa inom diagnosbranschen.

Vi är glada över att välkomna Scienion till Cellink life of life-företag med detta strategiska och synergistiska förvärv, säger Erik Gatenholm, vd för Cellink. 

Genom att integrera Scienions pico- och nanolitercellutdelningsförmåga i sitt produktsortiment syftar Cellink att nå nya marknader inom den kliniska terapeutiska industrin. 

– Vi är glada över de unika möjligheterna som denna kombination skapar för våra kunder runt om i världen, såväl som för våra anställda och affärspartners, säger Doktor Holger Eickhoff, vd för Scienion.

Förblir under samma ledning

Scienion förblir samma legala enhet och under samma ledning. Deras affärsmodell liknar Cellinks och produkterna marknadsförs till företag på Cellinks målmarknader inom diagnostik- och läkemedelssektorn. Inkorporering av Scienions produktsortiment och FoU-avdelning gör det möjligt för Cellink att styra produktionsarbetsflödet från början till slut. Dessutom har företagen en liknande kundbas, så att eventuella framtida produktreleaser lätt kan marknadsföras tillsammans.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Industrimässa flyttar till nätet

Elmia Subcontractor Connect 2020. Så heter Elmias nya digitala mötesplats som ska äga rum 10–13 november, istället för industrimässan Elmia Subcontractor. – Det finns ett stort behov och en stark önskan bland våra utställare och besökare att träffas, säger Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor.

Publicerat av: