Ny rapport sätter fokus på mångfald

För fem år sen grundade Nora Touré organisationen Women in 3D Printing som arbetar för mångfald inom den additiva tillverkningsindustrin.

Grundaren av Women in 3D Printing och en av skribenterna bakom rapporten, Nora Touré.

Women in 3D Printing släpper en ny rapport för 2020 om mångfalden inom den additiva tillverkningsindustrin. – Mer än någonsin är denna fråga nu allas att uppmärksamma, skriver författarna av rapporten. 

Rapporten Diversity for Additive Manufacturing sätter fokus på könsmångfald och minoriteter inom den additiva tillverkningsbranschen i Nordamerika och Europa. Bakom rapporten står Women in 3D Printing, en organisation som verkar för ökad mångfald i branschen.

En viktig strid

– Mer än någonsin är denna fråga nu allas att uppmärksamma. På olika nivåer och i olika sektorer, bland aktivister, organisationer, beslutsfattare, kändisar och företag finns diskriminering. Ord och medel kan variera från en plats till en annan, från ett språk till ett annat, men i slutändan är striden densamma. Denna strid är ännu viktigare för den additiva tillverkningsindustrin, skriver författarna i rapporten och fortsätter:

– Teknikindustrin i allmänhet strävar redan efter att främja jämställdhet mellan könen. Det är därför vi kommer att ta itu med frågan om mångfald och inkludering med två frågor i åtanke: hur syns detta i branschen? Och ännu viktigare, vad gör additiva tillverkningsföretag åt det?

Två inriktningar

Rapporten baseras på två enkätundersökningar som utförts av Women in 3D Printing. Den ena fokuserar på rekryteringsbolag för att förstå om bristen på representation av minoritetsgrupper beror på frånvaro av människor eller ett begränsat antal sökande. Den andra fokuserar på additiva tillverkningsföretag om åtgärder som kan vidtas för att möjliggöra inkludering.

Förutom enkätundersökningar har även intervjuer med branschrepresentanter och kvinnor i branschen genomförts. Skribenterna bakom rapporten är Kety Sindze, vd för 3D Adept, Erika Jefferson, vd och grundare av organisationen Black Women in Science and Engineering, Sarah Goehrke och Nora Touré från Women in 3D Printing.

Om du vill läsa rapporten i sin helhet kan du få den gratis skickad till din mejladress här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: