Formnext-mässan blir digital

Foto: Mesago / Mathias Kutt

Foto: Mesago / Mathias Kutt

Formnext-mässan blir enbart ett digitalt event. Anledningen är att antalet smittade med covid-19 ökar runtom i världen, vilket i sin tur bidrar till ökade flygrestriktioner, skriver arrangören Mesago Messe Frankfurt i ett pressmeddelande.  

Den stora Formnext-mässan i Frankfurt som var planerad att gå av stapeln mellan 10–13 november 2020, blir nu ett digitalt evenemang. Detta efter att arrangörerna hittills har arbetat för att som vanligt samla utställare i mässlokalerna i Frankfurt och använda digitala lösningar som ett tillägg.

– Den nuvarande ökningen av covid-19 i Tyskland, Europa och runt om i världen har lett till ökad osäkerhet bland utställare och besökare. Tillsammans med nya officiella och interna reserestriktioner, är det inte längre möjligt att genomföra Formnext som vanligt, som är en stor internationell mässa, säger Petra Haarburger som är vd på Mesago Messe Frankfurt.

 

 

Arbetat i flera månader för säkerheten

Enligt Sascha F. Wenzler, vice vd på Mesago Messe Frankfurt, har planeringen och arbetet med att göra mässan så säker som möjligt för både utställare och besökare pågått i flera månader.

– Därför har vi undersökt hela mässlayouten från grunden, allt från hallarna med alla ingångar, montrar och gångar. Vi har tagit fram ett helt nytt monteringspaket, avstånd och kommunikationsområden i enlighet med hälso- och hygienkoncept, som godkänts av myndigheter. Vår besvikelse i slutet av sommaren är desto större nu när vi måste inse att pandemins utveckling förstör våra ansträngningar att göra dessa personliga möten möjliga igen.

Formnext blir Formnext Connect

Framåt kommer Mesago Messe Frankfurt lägga fokus på Formnext Connect, som ska bli en digital version av mässan. Bland annat kommer utställare hålla digitala presentationer, det kommer livesändas samt finnas möjlighet att delta i schemalagda digitala möten med utställare.

Arrangören skriver i ett pressmeddelande att mer information ska komma inom kort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: