Fem misstag som 3d-printbyråer gör

Foto via MakerOS

Foto via MakerOS

Mike Moceri har på 3d Printing Industry sammanfattat fem misstag som servicebyråer inom 3d-printing ofta gör de första verksamma åren. Punkterna är baserade på samtal som Moceri fört med hundratals företagare inom additiv tillverkning, om hur de driver sina verksamheter.

Efter att ha undersökt flera servicebyråer inom 3d-printing  har Mike Moceri, som bland annat grundat 3d-byrå Manulith, listat fem punkter som han upptäckt att flera företag inom området gör sina första år.

Fem vanliga misstag

1. Prissätter sina tjänster för lågt.
2. Samlar inte all relevant information innan förberedelse av en offert.
3. Erbjuder inte en klientportal för sina kunder.
4. Spårar inte nyckelsiffror, eller använder sig inte av denna typ av information.
5. Utför mestadels administrativa uppgifter istället för att producera.

Erfarenhet av branschen

Mike Moceri har lång erfarenhet inom produktion, design och mjukvara. Bland annat har han varit med och grundat 3d-printingbyrån i Chicago, 3DPX. Han har också grundat Manulith, en byrå för 3d-utskrift och produktdesign och hans kundkrets inkluderade Fortune 500-företag inom flyg-, fordons- och medicinsk industri.

För närvarande är Moceri grundare och vd för MakerOS, en plattform för additiva tillverkningstjänster för att effektivt arbeta med kunder under hela projektets livscykel.

Källa: 3d Printing Industry

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: