Fem misstag som 3d-printbyråer gör

Foto via MakerOS

Foto via MakerOS

Mike Moceri har på 3d Printing Industry sammanfattat fem misstag som servicebyråer inom 3d-printing ofta gör de första verksamma åren. Punkterna är baserade på samtal som Moceri fört med hundratals företagare inom additiv tillverkning, om hur de driver sina verksamheter.

Efter att ha undersökt flera servicebyråer inom 3d-printing  har Mike Moceri, som bland annat grundat 3d-byrå Manulith, listat fem punkter som han upptäckt att flera företag inom området gör sina första år.

Fem vanliga misstag

1. Prissätter sina tjänster för lågt.
2. Samlar inte all relevant information innan förberedelse av en offert.
3. Erbjuder inte en klientportal för sina kunder.
4. Spårar inte nyckelsiffror, eller använder sig inte av denna typ av information.
5. Utför mestadels administrativa uppgifter istället för att producera.

Erfarenhet av branschen

Mike Moceri har lång erfarenhet inom produktion, design och mjukvara. Bland annat har han varit med och grundat 3d-printingbyrån i Chicago, 3DPX. Han har också grundat Manulith, en byrå för 3d-utskrift och produktdesign och hans kundkrets inkluderade Fortune 500-företag inom flyg-, fordons- och medicinsk industri.

För närvarande är Moceri grundare och vd för MakerOS, en plattform för additiva tillverkningstjänster för att effektivt arbeta med kunder under hela projektets livscykel.

Källa: 3d Printing Industry

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sjukhus 3d-printar inför
implantat

På Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg pågår just nu ett projekt där neurokirurgerna använder 3d-printade skallbensmallar för att ta fram implantat. – Genom att ha tillgång till 3d-skrivare kan vi själva styra processen och tillverkningen, säger Charlotte Stor Swinkels, medicinteknisk civilingenjör.

Publicerat av: 

Generas system säkrar stegen

Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.

Publicerat av: