3d-printat mönster klär klänningen

 

 

Stratasys inleder nya samarbeten med designer för att visa möjligheterna inom mode med deras PolyJet-teknik. Enligt företaget finns det ett stort kommersiellt intresse för tekniken. 

Topp från Julia Koerners kollektion ARID. Foto: Pressbild

Topp från Julia Koerners kollektion ARID. Foto: Pressbild

De senaste åren har 3d-printing växt bland modeskaparna och blivit alltmer synligt på röda mattan. Stor uppståndelse fick bland annat GE Additive och Protolabs vars samarbeten med designers tog plats på Met Gala 2019, som 3dp skrivit om tidigare.

Ingår i EU-satsning

Nu har Stratasys inlett två nya samarbeten med designer Ganit Goldstein och Julia Koerner för att visa vad som är möjligt med deras PolyJet-teknik. Projektet har växt fram ur forskningsprojektet Re-FREAM som är finansierat av EU och syftar till att föra samman forskare, ingenjörer och designer.

Tillsammans ska de utforska möjligheterna att 3d-printa direkt på tyg. Nyligen släppte Julia Koerner en ny kollektion, med namnet ARID, med flera plagg som 3d-printats med PolyJet-tekniken. Enligt Stratasys är det första gången som alla sömmar sammankopplade genom 3d-print.

Mixar textil och 3d-printing

Ganit Goldstein har i samarbetet tagit fram en japansk klänning med 3d-printat mönster. I denna har 3d-printing mixats med textil.

Enligt Stratasys finns det ett kommersiellt intresse för tekniken och just nu pågår pilottester. Fler kreativa projekt går att spana in på Stratasys hemsida för olika kreativa projekt.

Källa: 3dprintingindustry.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.