Genera, en österrikiskt tillverkare av 3d-skrivare, lanserar två nya maskiner för utskrift och efterbearbetning. – Vi vill inte att våra kunder ska behöva köpa fem olika maskiner för att få det arbetsflöde som behövs för att tillverka deras delar, säger Klaus Stadlmann, grundare av Genera.
Genera släpper en ny 3d-skrivare, G2, och en ny maskin för efterbearbetning, F2. Nyhetssajten 3D Printing Industry har talat med företagets kommersiella direktör Martin Schöppl, om hur deras nya maskiner kan användas för att automatisera produktionsflödet.
– Vi tänkte: hur kan vi skapa något som är lika automatiserat som en kontorsskrivare? Så vi byggde systemet till att fungera som en polaroidkamera. Genom att använda våra system kan du trycka på en knapp och skriva ut en del utan att behöva ett separat ”mörkrum” för efterbehandling.
Egen process gör arbetet konsekvent
Genera, som startades i Wien 2015 arbetar med vad de kallar för Genera-processen. Det är en flerstegsteknik som ska säkerställa harmoni och konsekvens i arbetsflödet. Användaren skapar en STL-fil i företagets CAM-programvara som sedan skickas till G2-skrivaren. Systemet lagrar delen i en så kallad ”shuttle” (eller hanteringsbox) och flyttar den sedan till F2-maskinen för efterbearbetning.
Ingen risk för kontaminering
Hela processen ska utföras på ett sätt så att produkten inte utsätts för någon korskontaminering. Hanteringsboxen är dessutom utrustad med RFID-minne som lagrar information om bland annat materialet i boxen.
– Även om du arbetar väldigt rent med en vanlig 3d-skrivare kommer du att producera mycket avfall och kemisk förorening. Det är inte riktigt så det borde vara, avslutar Klaus Stadlmann.
Källa: 3D Printing Industry