Metall i fokus för digital workshop

Foto: Pressbild

Foto: Pressbild

IUC Stål & Verkstad och Alfred Nobel Science Park anordnar en teknikworkshop inom ramen för Produktion 2030. Fokus kommer att vara på hur företag kan nyttja additiv tillverkning av metall. 

Den 21 oktober arrangerar Alfred Nobel Science Park tillsammans med IUC Stål & Verkstad en digital workshop via Zoom. Ämnet är vilka möjligheter och fördelar som finns med 3d-printing av metall samt vilka typer av detaljer som är lämpliga för tillverkningsmetoden ur ett affärsperspektiv.

Delar som workshopen inkluderar är bland annat en nulägespresentation kring området, hur andra företag nyttjar tekniken, möjligheten att diskutera med andra hur tekniken skulle kunna användas samt lyssna på en framtidsspaning.

Mer information om eventet finns här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: