De vill bidra till fler storskaliga 3d-utskrifter

CEAD AM Flexbot 3d-skrivare. Foto via Nedcam

CEAD AM Flexbot 3d-skrivare. Foto via Nedcam

Royal DSM och Nedcam inleder ett nytt samarbete för att öka tillgången på storskaliga 3d-utskrifter.

Det nya samarbetet mellan Royal DSM, koncern inom medicinteknik, och Nedcam, som levererar 3d-printade totallösningar, går ut på att öka tillgången till skalbara FGF-utskrifter (Fused Granulate Fabrication) skriver företagen i ett pressmeddelande. Nedcam kommer stå för tekniken medan DSM står för materialet. Planen är att utforska nya applikationer inom verktyg och stora, cirkulära delar för slutanvändning.

Ska utveckla nya processer

Nedcam tillhandahåller i dag lösningar inom formningsteknik vilket inkluderar allt från materialval till transport. Nyligen investerade de i en CEAD AM Flexbot-robot, som är en 3d-skrivare. Denna kommer vara placerad på företagets anläggning i Heerenveen, Nederländerna.

Tillsammans ska företagen utveckla och testa nya material, processer och applikationer för olika marknader till exempel marin, förnybar energi, infrastruktur och konstruktion.

Miljöfördelar

Företagens förhoppning är även att samarbetet ska leda till mer miljövänliga och cirkulära tillverkningsprocesser, skriver de i pressmeddelandet. I Nedcams tillverkningsproduktion av pluggar och formar blir det stora mängder avfall. Eftersom man med FGF-tekniken kan använda återvinningsbara material öppnar det många dörrar för en ökad hållbarhet.

– Genom att kombinera DSM:s 3d-utskrift och expertis inom termoplaster med vår produktionskunskap och produktionsanläggningar, vill vi ta nödvändiga steg mot en hållbar och helt cirkulär produktionsprocess, tillägger
Erwin van Maaren, medgrundare och kommersiell direktör på Nedcam.

I videon kan du se hur Nedcams CEAD AM Flexbot-robot arbetar:

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.