Freemelt ska växa med investering

Ulric Ljungblad, vd på Freemelt.

Ulric Ljungblad, vd på Freemelt.

Freemelt, ett företag som utvecklar 3d-skrivarteknik för metallprinting, tar in 15 miljoner i en investeringsrunda ledd av Industrifonden. Investeringen ger oss resurser att fortsätta växa Freemelt, säger vd:n Ulric Ljungblad. 

Freemelt i Mölndal, som 3dp.se har skrivit om tidigare, startades år 2017 och har sedan dess utvecklat en 3d-skrivare för metall. Det är en ny patentsökt teknik inom elektronstrålteknik som också återfinns i Freemelt One – en 3d-skrivare för professionell utveckling av nya metallmaterial. Hittills har maskinen levererats till universitet i Tyskland samt två industrikoncerner.

Industriell tillverkning i sikte

Enligt företaget hämmas marknadspenetrationen i dag av att 3d-skrivare i dag endast klarar få material och att framtagning av nya tar lång tid, då de inte är anpassade för materialutveckling. Men i takt med antalet materialprocesser utvecklade i Freemelts 3d-skrivare ökar, så ser de att den marknadsmässiga grunden för att utveckla en 3d-skrivare för industriell tillverkning kommer att växa fram. Denna kommer då att vara baserad teknik och kunskap från den nuvarande produkten.

Tar in investering

Freemelt tar nu in 15 miljoner i en investeringsrunda, ledd av Industrifonden. Investeringen möjliggör för företaget att växa teamet och stärka upp produkten för att expandera sitt erbjudande.

Freemelt Ones vakuumkammare.

Freemelt Ones vakuumkammare.

 

Vi är tacksamma för det förtroende Industrifonden och övriga investerare visar oss. Investeringen ger oss resurser att fortsätta växa Freemelt och ytterligare vässa vårt erbjudande till marknaden, säger Ulric Ljungblad, vd på Freemelt.

Freemelt har visat dels på en imponerande kompetens och tankeledarskap inom 3d-printing, dels att deras antagande om marknadslogik stämmer genom framgångsrikt levererade maskiner. Vi ser fram emot att tillsammans få utveckla Freemelt till ett värdefullt och viktigt svenskt bolag inom avancerad tillverkningsteknik, säger Per Anell som är investeringsansvarig på Industrifonden.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.