Tesla får 3d-aktier att gå i taket

En jobbannons på Teslas Gigfabrik i Sparks, Nevada skapade vågor på aktiemarknaden. Foto: Tesla

En jobbannons på Teslas Gigfabrik i Sparks, Nevada skapade vågor på aktiemarknaden. Foto: Tesla

Biltillverkaren Tesla publicerade nyligen en jobbannons som lett till att aktiekurserna för vissa 3d-skrivaraktörer stigit. Annonsen rör sig om en tekniker med erfarenhet av additiv tillverkning. 

Nyligen annonserade Tesla om en ledig tjänst som “Additive Manufacturing Technician” i elbiltillverkarens fabrik i Sparks, Nevada. Det är på denna plats där företagets fösta Gigafabrik ligger och där många av Teslas batterier produceras.

I jobbannonsen stod bland annat att “Tesla letar efter en mycket motiverad person som är intresserad av att skaffa och utöka de kunskaper som krävs för att arbeta med SLA, SLS och FDM 3d-skrivare i vår snabbt växande additiva tillverkning”.

Vidare står det att de krav och färdigheter som krävs för att söka jobbet inte skiljer sig från en vanlig roll som 3d-skrivaroperatör. Erfarenhet krävs inom Catia, Solidworks, Pro E, Rhoino eller annan CAD-programvara. Samt förmågan att tänka i tre dimensioner.

Jobbeskrivningen innehåller också några, kanske mindre attraktiva, punkter så som villighet att arbeta övertid och/eller helger vid behov med liten förvarning samt ibland under längre perioder.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.