Prodways uppdaterar i skrivarserie

Prodways gör ett flertal uppdateringar i sin ProMaker-serie. Foto: Prodways

Prodways gör ett flertal uppdateringar i sin ProMaker-serie. Foto: Prodways

Den franska 3d-skrivartillverkaren Prodways presenterar ett flertal uppdateringar för sina 3d-skrivare i MOVINGLight ProMaker-serien. 

Företaget kommer till 2021 uppdatera sina MovingLight 3d-skrivare med 3D Super-Resolution, optimera efterbehandlingen samt bredda sig ytterligare inom dentalområdet genom att sälja två nya maskiner till den polska aktören inom tandreglering – Brightalign.

– Resolution-teknik i kombination med en större programuppdatering ger förbättrad ytbehandling, samtidigt som produktionstiden minskas. Denna teknik kompletteras med centrifugalbearbetning, vilket är mycket mer ekonomiskt och miljövänligt än isopropanolbehandling, säger Olivier Strebelle, vd för Prodways Group.

Förbättrad upplösning

Det är efter två års forskning och utveckling som företaget integrerar 3D Super-Resolution i sin MOVINGLight LD-serie som en uppdatering inför 2021. Enligt företaget ska de nyutvecklade 3d-algoritmerna förbättra estetisk reproduktion avsevärt utöver maskinens ursprungliga upplösning på 42 mikrometer.

Programvaran Super-Resolution som också ska integreras, är utformad för att bland annat minska pixelering av ytor nära den 3d-printade delen, utan att kompromissa med produktionseffektiviteten, skriver Prodways.

Optimerar efterbehandlingen

För efterbehandlingen har företaget lanserat ett nytt optimerat centrifugal-bearbetningsenhet för att rengöra 3d-printade bettskenor, samtidigt som återvinningsgraden för ohärdat harts ökar.

Enligt Prodways har deras serie 3d-skrivare gett dem en stark position inom dentalbranschen, framför allt inom tandreglering. Nyligen sålde de två maskiner i modellen MOVINGLight ProMaker LD 20 till polska Brightalign.

Företaget har också expanderat inom området genom att tidigare i år ingå ett flertal partnerskap. Till exempel med 3DBioCAD och CAD/CAM-avdelningen på B&B Dental Ceramic Arts.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.