Prodways uppdaterar i skrivarserie

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 20 oktober 2020
Prodways gör ett flertal uppdateringar i sin ProMaker-serie. Foto: Prodways
Prodways gör ett flertal uppdateringar i sin ProMaker-serie. Foto: Prodways

Den franska 3d-skrivartillverkaren Prodways presenterar ett flertal uppdateringar för sina 3d-skrivare i MOVINGLight ProMaker-serien. 

Företaget kommer till 2021 uppdatera sina MovingLight 3d-skrivare med 3D Super-Resolution, optimera efterbehandlingen samt bredda sig ytterligare inom dentalområdet genom att sälja två nya maskiner till den polska aktören inom tandreglering – Brightalign.

– Resolution-teknik i kombination med en större programuppdatering ger förbättrad ytbehandling, samtidigt som produktionstiden minskas. Denna teknik kompletteras med centrifugalbearbetning, vilket är mycket mer ekonomiskt och miljövänligt än isopropanolbehandling, säger Olivier Strebelle, vd för Prodways Group.

Förbättrad upplösning

Det är efter två års forskning och utveckling som företaget integrerar 3D Super-Resolution i sin MOVINGLight LD-serie som en uppdatering inför 2021. Enligt företaget ska de nyutvecklade 3d-algoritmerna förbättra estetisk reproduktion avsevärt utöver maskinens ursprungliga upplösning på 42 mikrometer.

Programvaran Super-Resolution som också ska integreras, är utformad för att bland annat minska pixelering av ytor nära den 3d-printade delen, utan att kompromissa med produktionseffektiviteten, skriver Prodways.

Optimerar efterbehandlingen

För efterbehandlingen har företaget lanserat ett nytt optimerat centrifugal-bearbetningsenhet för att rengöra 3d-printade bettskenor, samtidigt som återvinningsgraden för ohärdat harts ökar.

Enligt Prodways har deras serie 3d-skrivare gett dem en stark position inom dentalbranschen, framför allt inom tandreglering. Nyligen sålde de två maskiner i modellen MOVINGLight ProMaker LD 20 till polska Brightalign.

Företaget har också expanderat inom området genom att tidigare i år ingå ett flertal partnerskap. Till exempel med 3DBioCAD och CAD/CAM-avdelningen på B&B Dental Ceramic Arts.

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1