Makerspace i Båstad prisas

Jonas Blanck, till vänster, tar emot Innovationspriset av utdelare Niklas Friberg. Foto: Pressbild

Jonas Blanck, till vänster, tar emot Innovationspriset av utdelare Niklas Friberg. Foto: Pressbild

Båstad Makerspace prisas med byggkoncernen Lindabs nyinstiftade innovationspris. – Vi på Lindab vill uppmuntra nyfikenhet och innovation, framför allt hos unga, säger Nicklas Friberg, ansvarig för Lindab Innovation Hub.

Båstad Makerspace är en kreativ verkstad för barn och unga som ska uppmuntra till skapande och teknikutveckling. Barnen introduceras bland annat till 3d-tekniken. Verksamheten drivs ideellt och startades under våren 2019 av entreprenören Jonas Blanck.

“Ett komplement till idrotten”

– Jag såg att det fanns ett behov av att på ett roligt sätt öka intresset för teknik. Tekniska lösningar kommer att spela en central roll i att lösa de utmaningar som samhället står inför och vi måste väcka barns nyfikenhet för de här områdena i tidig ålder, säger Jonas Blanck och fortsätter:

– Båstad behövde även ett komplement till idrotten där vi tidigt kan väcka ett intresse hos barn och unga som vill lära sig mer om framtidens tekniker inom 3d-printing, robotteknik och programmering.

Vill starta egen tävling

Priset delas ut av Lindab till ett företag, individ eller organisation med koppling till Båstad kommun, som kan visa på en innovativ och hållbar produkt eller tjänst. Vinnaren av priset får 30 000 kronor och enligt Jonas Blanck kan årets prispengar gå till en innovationstävling för unga i Båstad Makerspace regi.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.