Makerspace i Båstad prisas

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 21 oktober 2020
Jonas Blanck, till vänster, tar emot Innovationspriset av utdelare Niklas Friberg. Foto: Pressbild
Jonas Blanck, till vänster, tar emot Innovationspriset av utdelare Niklas Friberg. Foto: Pressbild

Båstad Makerspace prisas med byggkoncernen Lindabs nyinstiftade innovationspris. – Vi på Lindab vill uppmuntra nyfikenhet och innovation, framför allt hos unga, säger Nicklas Friberg, ansvarig för Lindab Innovation Hub.

Båstad Makerspace är en kreativ verkstad för barn och unga som ska uppmuntra till skapande och teknikutveckling. Barnen introduceras bland annat till 3d-tekniken. Verksamheten drivs ideellt och startades under våren 2019 av entreprenören Jonas Blanck.

”Ett komplement till idrotten”

– Jag såg att det fanns ett behov av att på ett roligt sätt öka intresset för teknik. Tekniska lösningar kommer att spela en central roll i att lösa de utmaningar som samhället står inför och vi måste väcka barns nyfikenhet för de här områdena i tidig ålder, säger Jonas Blanck och fortsätter:

– Båstad behövde även ett komplement till idrotten där vi tidigt kan väcka ett intresse hos barn och unga som vill lära sig mer om framtidens tekniker inom 3d-printing, robotteknik och programmering.

Vill starta egen tävling

Priset delas ut av Lindab till ett företag, individ eller organisation med koppling till Båstad kommun, som kan visa på en innovativ och hållbar produkt eller tjänst. Vinnaren av priset får 30 000 kronor och enligt Jonas Blanck kan årets prispengar gå till en innovationstävling för unga i Båstad Makerspace regi.

 

Läs vidare

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1

3D-printade komponenter i nya Apple Watch

En rapport från TF International Securities analytiker Ming-Chi Kuo indikerar att nya smartklockor från Apple Inc. kommer att innehålla 3D-printade metallkomponenter.
applewatch

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1