Pulver i fokus för nytt partnerskap

Torn med titanpulver hos Sandvik. Foto: Sandvik

Torn med titanpulver hos Sandvik. Foto: Sandvik

Sandvik Additive Manufacturing blir strategisk partner i GE Additives Binder Jet Beta Partner Program. Sandvik kommer att bidra med metallpulver i GE Additives kommande H2 Binder Jet 3d-skrivare. 

GE Additives Binder Jet Beta Partner Program syftar till att få företagets 3d-teknik att växa sig större med hjälp av externa aktörer. I det nya partnerskapet kommer Sandvik bidra med metallpulver och kunskap om metallbearbetning och efterbehandling. Det gäller deras pulver Osprey som är tänkt att användas i en ny serie av H2 Binder Jet 3d-skrivare, som enligt GE Additive ska nå marknaden under 2021.

Sedan tidigare samarbetar GE Additive med den globala järnvägs- och transittillverkaren Wabtec och den amerikanska motortillverkaren Cummins. Dessa aktörer ska testa maskinerna innan de når marknaden. Planen är också att samarbetet ska leda till att Sandvik blir GE Additives huvudsakliga leverantör av metallpulver.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.