Formnext utser fem vinnare i Startup-tävling

Nu har Formnext korat fem vinnare i årets upplaga av Formnext Start-up Challenge. Vinnarna arbetar med allt från metallpulver till efterbehandling.

För sjätte året i rad har startup-företag inom additiv tillverkning kunnat tävla i Formnext-mässan i Frankfurts Start-up Challenge. Som 3dp skrivit om tidigare, är ett av kraven att företaget ska ha funnits i max fem år.

Fem vinnare

De fem vinnarna 2020 är Addiguru från USA, AM Flow från Nederländerna, Molyworks från USA, NematX från Schweiz och TOffeeAM från Storbritannien. Molyworks, som arbetar med återvinning av metall med 3d-printing, vann också priset AM Ventures Impact Award – ett pris i tävlingen som fokuserar på hållbarhet som delades ut för första gången i år.

– Den höga kvaliteten på dessa lösningar inom olika områden, visar att inte ens coronaviruset kan stoppa AM-branschens innovativa kraft, säger Sascha F. Wenzler, Vice President för Formnext hos arrangören Mesago Messe Frankfurt.

– Den höga kvaliteten på dessa lösningar inom olika områden, visar att inte ens coronaviruset kan stoppa AM-branschens innovativa kraft, säger Sascha F. Wenzler, Vice President för Formnext hos arrangören Mesago Messe Frankfurt.

Spridda arbetsområden

I ett pressmeddelande berättar Formnext lite mer om vinnarna. TOffee arbetar med en programvara som ska implementera nya AM-designs mer potent, vilket öppnar dörren för komponenter med bättre prestanda. AM Flows fokuserar på efterbehandling vilket ofta kan ställa till det när det gäller många delar. Addiguru arbetar också för att effektivisera produktionen genom att minska kostnader.

NematX vill underlätta produktion av robusta komponenter med en ny polymer. Molyworks har gjort en kombinerad mobil enhet där metallskrot kan smältas ner och bli till metallpulver får additiv tillverkning på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.