Formnext utser fem vinnare i Startup-tävling

Nu har Formnext korat fem vinnare i årets upplaga av Formnext Start-up Challenge. Vinnarna arbetar med allt från metallpulver till efterbehandling.

För sjätte året i rad har startup-företag inom additiv tillverkning kunnat tävla i Formnext-mässan i Frankfurts Start-up Challenge. Som 3dp skrivit om tidigare, är ett av kraven att företaget ska ha funnits i max fem år.

Fem vinnare

De fem vinnarna 2020 är Addiguru från USA, AM Flow från Nederländerna, Molyworks från USA, NematX från Schweiz och TOffeeAM från Storbritannien. Molyworks, som arbetar med återvinning av metall med 3d-printing, vann också priset AM Ventures Impact Award – ett pris i tävlingen som fokuserar på hållbarhet som delades ut för första gången i år.

– Den höga kvaliteten på dessa lösningar inom olika områden, visar att inte ens coronaviruset kan stoppa AM-branschens innovativa kraft, säger Sascha F. Wenzler, Vice President för Formnext hos arrangören Mesago Messe Frankfurt.

– Den höga kvaliteten på dessa lösningar inom olika områden, visar att inte ens coronaviruset kan stoppa AM-branschens innovativa kraft, säger Sascha F. Wenzler, Vice President för Formnext hos arrangören Mesago Messe Frankfurt.

Spridda arbetsområden

I ett pressmeddelande berättar Formnext lite mer om vinnarna. TOffee arbetar med en programvara som ska implementera nya AM-designs mer potent, vilket öppnar dörren för komponenter med bättre prestanda. AM Flows fokuserar på efterbehandling vilket ofta kan ställa till det när det gäller många delar. Addiguru arbetar också för att effektivisera produktionen genom att minska kostnader.

NematX vill underlätta produktion av robusta komponenter med en ny polymer. Molyworks har gjort en kombinerad mobil enhet där metallskrot kan smältas ner och bli till metallpulver får additiv tillverkning på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Trio samarbetar kring återvunna material

Nyligen blev det klart att BLB Industries i Värnamo byter namn till Industry. Parallellt har bolaget inlett ett samarbete med Ecorub och delägaren Lostboyslab. De tre företagen ska arbeta tillsammans med försäljning, forskning, teknisk utveckling och affärssamarbeten när det gäller återvunna termoplaster, gummi och fibermaterial för en rad olika industrier.

Publicerat av: 

Nu kickar mässorna igång igen

Suget att träffas är nog stort när de fysiska mässorna öppnar upp igen. Flera av de stora internationella mässorna liksom de på hemmaplan aviserar att de kör som planerat, inte minst 3dp.se:s egna konferens AM-dagen. Nu blir det återigen tillfälle att nätverka, lära sig något nytt, träffa experter, se den nyaste tekniken och känna på nya material. Här är några event att hålla koll på i höst.

Publicerat av: 

Skriver ut brosk av stamceller

Ett unikt forskningsprojekt vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, håller på att utveckla en metod för att odla brosk av stamceller från patientens egen fettvävnad. Broskcellerna kan tillsammans med biobläck skrivas ut i önskad form med en 3d-bioskrivare.

Publicerat av: