Lärare prisas för digitala satsningar

 

 

Fem lärare med fokus på nytänkande och digitalisering i undervisningen kammar hem lärarpriset Guldäpplet. Två av pristagarna arbetar med bland annat 3d-skrivare.

Under Guldäpplets dag, som i år blev ett digitalt event på grund av coronapandemin, fick fem lärare mottaga pris. Första pris gick till Emelie Hahn, lärare på Gränbyskolan i Uppsala för sitt arbete med att utveckla språklig och kulturell kompetens samt omvärldskunskap hos eleverna.

Övriga fyra lärare delade på andrapriset. Av dessa arbetar två med att få in 3d-skrivarteknik i undervisningen.

 

3d-skrivare i skolan

Mia Lägnert, SO-lärare, och Pernilla Abrahamsson, som är lärare i matte, NO och teknik, arbetar på Norrevångsskolan i Karlshamn. Med sina elever har de bland annat gjort ett modellbygge med hjälp av 3d-printing i 3d av Karlshamn. I Guldäpplets beskrivning av lärarnas arbete skriver de: “Professionella digitala verktyg, ritverktyg och 3d-skrivare används på ett genomtänkt sätt. Med utrymme för kreativa processer blir fler flickor intresserade av teknikämnet”.

Mia Lägnert och Pernilla Abrahamsson har tidigare deltagit 3dp.se:s konferens 3dp School, där de talat om deras arbete med 3d-printing i skolan.

100 nominerade

Priset ges av hela Sveriges lärkår. Totalt var det drygt hundra engagerade och kompetenta lärare från hela landet som nominerades till lärarpriset Guldäpplet 2019, skriver Guldäpplet i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: