Adobe släpper ny 3d-funktion i app

Användare testar den nya Scantastic funktionen. Foto: Adobe

Användare testar den nya Scantastic-funktionen. Foto: Adobe

Adobe presenterar en ny funktion i sin Capture-app: Scantastic.

Capture-appen, tillgänglig för iOS- och Android-plattformar, har funnits ett tag och har använts i Adobes ekosystem för att skapa vektorgrafik.

En av de ofta använda funktionerna innan grafik är att konvertera en pixelbaserad bild till vektorer som lättare kan manipuleras och till exempel förstoras utan att förlora upplösningen. Det var det ursprungliga syftet med Capture-appen.

Men nu verkar det som att Adobe lägger till en extra 3d-funktionalitet i Capture-appen. I videon nedan presenterar Adobe den nya funktionen:

Detta gör det möjligt för användare av Adobe Creative Cloud att inte bara ta in vektorinformation från omvärlden utan även 3d-modeller. Dessa 3d-modeller kan sedan integreras sömlöst i ett Adobe-dokument för vidare bearbetning.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: