Ny maskin ska maxa härdningen

 Nexa 3D:s nya maskin för efterbearbetning xCure, med sex kraftfulla LED-lampor. Foto: Nexa 3D

Nexa 3D:s nya maskin för efterbearbetning xCure, med sex kraftfulla LED-lampor. Foto: Nexa 3D

Nexa3D, en USA-baserad SLA 3d-skrivartillverkare, har lanserat ett nytt efterbehandlingssystem som heter xCure. Enligt tillverkaren ska maskinen vara både användarvänligt och effektivt. 

Maskinen, som är speciellt utformad för att användas tillsammans med Nexas flaggskepp NXE400 3d-skrivare, sägs ha förmåga att efterbehandla fotopolymerbaserade delar konsekvent och i en “produktionsskala”.

Användarvänligt och effektivt

Nexas senaste system är också utformat för att rengöra fotopolymerkomponenter på ett användarvänligt sätt, genom att effektivisera arbetsflödet och göra processkontroller konsekventa, oavsett delens storlek eller komplexitet.

– Vi är mycket nöjda med att få xCure på marknaden och det visar på vårt åtagande att leverera helt validerade arbetsflödeslösningar för storskalig produktion, säger Avi Reichental, grundare och vd för Nexa3D.

Sex lysdioder

Nexa3D har lanserat xCure i syfte att göra det möjligt för 3d-printade delar att maximera egenskaperna hos deras material samtidigt som processens totala tillgänglighet ökar. Företagets maskin är utrustad med sex kraftfulla lysdioder som arbetar med våglängder på 356 och 405 nanometer, samt seriella UV- och värmehärdningsmetoder som ger 360 graders täckning och enhetlig härdningscykling.

Systemet inkluderar även menyer för efterbehandling som gör det möjligt för användaren att kontrollera härdningsprocessen. Förutom att säkerställa måttnoggrannhet så fungerar företagets egen mjukvara det möjligt för kunder att kunna kontrollera de strukturella och molekylära integriteten i sina delar.

Kan härda oberoende

Maskinen har en bearbetningskammare som är 21 x 20 x 32 centimeter och kan rymma en volym på 16 liter. I kammaren finns tre byggplattor vilket innebär att olika delar kan härdas olika beroende på dess egenskaper och behov. Användaren kan välja den mest effektiva av tre olika härdningslägen, inklusive endast UV, värme eller en kombination av båda.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: