Få dagar kvar till Formnext Connect

I år flyttar Formnext-mässan till nätet. Foto: Formnext

I år flyttar Formnext-mässan till nätet. Foto: Formnext

Nedräkningen har börjat. Med bara några få dagar kvar till det digitala evenemanget Formnext Connect, släpper mässarrangören mer information om vad dagarna kommer att bjuda på. 

Som 3dp skrivit om tidigare, valde Formnext-mässan att göra eventet digitalt under namnet Formnext Connect 2020, till följd av den rådande coronapandemin. Den 10–12 november kommer därför den som vill kunna ta del av seminarier, paneldiskussioner och maskinnyheter helt gratis på Formnext hemsida.

Enligt Sascha F. Wenzler, som är Vice President för Formnext på Mesago Messe, kommer det under det virtuella eventet att finnas ett program på den så kallade “stora scenen”, och en mängd olika enskilda sessioner.

Byggt en helt ny scen

För att leverera detta har Formnext byggt en ny studio i Frankfurt att sända video från. Programmet som sänds härifrån kommer ta en närmare titt på de nuvarande och framtida utmaningarna som finns inom industriell 3d-printing, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Ämnet kommer diskuteras av stora namn i branschen från företag som Airbus, Audi, KSB, Siemens med flera, och handla om olika användningsområden så som inom fordonsindustrin, flyg, maskinteknik och medicinsk teknik. Tisdagen den 10 november kommer till exempel en panel av chefer från EOS, ACAM, Siemens, AM Ventures och VW att diskutera additiv tillverkning. Under onsdagen kommer fokus läggas på bland annat fordonsindustrin, och under torsdagen sätts fokus på mer specifika marknader.

Fler programpunkter presenteras på Formnext Connects hemsida.

 

Formnext-mässan brukar i vanliga fall vara en fysisk mässa som hålls i hallarna på Messe Frankfurt i Tyskland.

Formnext-mässan brukar i vanliga fall vara en fysisk mässa som hålls i hallarna på Messe Frankfurt i Tyskland. Foto: Formnext

Tävlingar presenteras digitalt

Under evenemangets första dag, den 10 november, kommer deltagarna också få ta del av de affärsidéer som deltagit i Formnext Startup Challenge, och som 3dp skrivit om tidigare.

Genom en virtuell utställning kommer årets Purmundus-finalister att presenteras. Tävlingen prisar innovativa och framtidssträvande innovationer som 3d-printats inom olika områden. Finalisterna i denna tävling ska tillkännages onsdagen den 11 november.

Konferens blir gratis

Årets TCT Conference, en konferens som nyhetssajten TCT arrangerar årligen under Formnext-mässan, kräver i år ingen extra biljett. Alla deltagare ska kunna ta del av innehållet. Den 11 november kommer sessionerna från TCT anpassas efter amerikanska tidszoner och den 12 november för Asien- och Stillahavsområdet.

Då avslutas eventet

Formnext Connects live-program kommer att avslutas klockan 14:oo på torsdagen den 12 november. Plattformen kommer dock att finnas kvar och erbjuda chattfunktioner och on demand-innehåll till och med den 31 december.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.