Få dagar kvar till Formnext Connect

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 5 november 2020
I år flyttar Formnext-mässan till nätet. Foto: Formnext
I år flyttar Formnext-mässan till nätet. Foto: Formnext

Nedräkningen har börjat. Med bara några få dagar kvar till det digitala evenemanget Formnext Connect, släpper mässarrangören mer information om vad dagarna kommer att bjuda på. 

Som 3dp skrivit om tidigare, valde Formnext-mässan att göra eventet digitalt under namnet Formnext Connect 2020, till följd av den rådande coronapandemin. Den 10–12 november kommer därför den som vill kunna ta del av seminarier, paneldiskussioner och maskinnyheter helt gratis på Formnext hemsida.

Enligt Sascha F. Wenzler, som är Vice President för Formnext på Mesago Messe, kommer det under det virtuella eventet att finnas ett program på den så kallade ”stora scenen”, och en mängd olika enskilda sessioner.

Byggt en helt ny scen

För att leverera detta har Formnext byggt en ny studio i Frankfurt att sända video från. Programmet som sänds härifrån kommer ta en närmare titt på de nuvarande och framtida utmaningarna som finns inom industriell 3d-printing, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Ämnet kommer diskuteras av stora namn i branschen från företag som Airbus, Audi, KSB, Siemens med flera, och handla om olika användningsområden så som inom fordonsindustrin, flyg, maskinteknik och medicinsk teknik. Tisdagen den 10 november kommer till exempel en panel av chefer från EOS, ACAM, Siemens, AM Ventures och VW att diskutera additiv tillverkning. Under onsdagen kommer fokus läggas på bland annat fordonsindustrin, och under torsdagen sätts fokus på mer specifika marknader.

Fler programpunkter presenteras på Formnext Connects hemsida.

 

Formnext-mässan brukar i vanliga fall vara en fysisk mässa som hålls i hallarna på Messe Frankfurt i Tyskland.
Formnext-mässan brukar i vanliga fall vara en fysisk mässa som hålls i hallarna på Messe Frankfurt i Tyskland. Foto: Formnext
Tävlingar presenteras digitalt

Under evenemangets första dag, den 10 november, kommer deltagarna också få ta del av de affärsidéer som deltagit i Formnext Startup Challenge, och som 3dp skrivit om tidigare.

Genom en virtuell utställning kommer årets Purmundus-finalister att presenteras. Tävlingen prisar innovativa och framtidssträvande innovationer som 3d-printats inom olika områden. Finalisterna i denna tävling ska tillkännages onsdagen den 11 november.

Konferens blir gratis

Årets TCT Conference, en konferens som nyhetssajten TCT arrangerar årligen under Formnext-mässan, kräver i år ingen extra biljett. Alla deltagare ska kunna ta del av innehållet. Den 11 november kommer sessionerna från TCT anpassas efter amerikanska tidszoner och den 12 november för Asien- och Stillahavsområdet.

Då avslutas eventet

Formnext Connects live-program kommer att avslutas klockan 14:oo på torsdagen den 12 november. Plattformen kommer dock att finnas kvar och erbjuda chattfunktioner och on demand-innehåll till och med den 31 december.

Läs vidare

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Kompakt 3D-labb i fält

Det australiensiska företaget SPEE3D har lanserat något de kallar EMU, Expeditory Manufacturing Unit, det vill säga en produktionsenhet för expeditioner. Den består av en behållare som innehåller allt som behövs för att använda 3D-printing i fält.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Unilever sparar 90 procent med 3D-printade formar

3D-printing börjar hitta vägar in i förpackningsbranschen, framför allt för tillverkning av formar. Ett aktuellt exempel på det är Unilever och Serioplast som gör stora tids- och kostnadsbesparingar på att använda tekniken vid produktutveckling.
Formlabs Unilever 1

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design