Formlabs släpper nya resinmaterial

Formlabs standardutbud av resin. Foto: Formlabs

Formlabs standardutbud av resin. Foto: Formlabs

3d-skrivartillverkaren Formlabs släpper två nya material, Rigid 10K Resin och Draft Resin. – En av de största fördelarna med stereolitografi är det stora utbudet av material, säger Max Lobovsky, vd Formlabs.

Den amerikanska 3d-skrivartillverkaren Formlabs, lanserar två nya resinmaterial (flytande polymer) för additiv tillverkning med stereolitografi. Det gäller två nya resin, Rigid 10K Resin och Draft Resin.

Formlabs Rigid 10K Resin. Foto: Formlabs

Formlabs Rigid 10K Resin. Foto: Formlabs

Tåler värme och vätska

Rigid 10K Resin är enligt tillverkaren det styvaste materialet i företagets materialportfölj. Det lämpar sig för delar som kräver ett värme- och kemikaliebeständigt material. Några av de fördelar som Formlabs presenterar är att det har en styvhet som simulerar glas- eller fiberfylld termoplast, ger en slät och matt yta, och klarar värme, kemikalier och intensivt tryck utan att böjas.

Materialet passar bra för industriella applikationer. Bland annat komponenter, jiggar och fixturer som utsätts för vätska och värme.

 Dentalmodeller tillverkade med Formlabs Draft Resin. Foto: Formlabs

Dentalmodeller tillverkade av Formlabs Draft Resin. Foto: Formlabs

Bettskenor på 20 minuter

Draft Resin, ska enligt Formlabs göra det möjligt att 3d-printa upp till fyra gånger snabbare än standard Resin.

Materialet kommer i en ny grå färg (istället för blå) och ska enligt tillverkaren ge en förbättrad ytfinish. Det ska lämpa sig väl för prototyper och live demonstationer av 3d-printing eftersom det går snabbt att printa.

Draft Resin kan enligt Formlabs användas i dentalbranschen, och 3d-printa bettskenor inhouse på under 20 minuter.

Material på ingång

3DVerkstan, återförsäljare av Formlabs 3d-skrivare och material, väntas få in materialen i sitt utbud inom 1–2 veckor.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Sveat: ”Där är branschen i dag”

Branschföreningen Sveat stod för en av presentationerna som hölls under Elmia Subcontractor Connect, 10–13 november 2020. Sten Farre, från forskningsinstitutet Rise, talade bland annat om hur den additiva tillverkningsbranschen ser ut i Sverige i dag, de utmaningar som finns och vad vi kan vänta oss i framtiden. 

Publicerat av: