Starkt år för matartillverkaren

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 9 november 2020
Martin Bondéus prisades med ”Årets manliga stjärnskott” under EY Entrepreneur Of The Year i Växjö. Foto: Pressbild

Värnamobaserade Bondtech, som utvecklar, designar och tillverkare matare till 3d-skrivare, har haft ett starkt år trots coronapandemin. Nyligen prisades även företagets grundare Martin Bondéus med EY:s pris Årets manliga stjärnskott.

Bondtech, som tillverkar matare och andra produkter för 3d-printing, har haft ett starkt år med en tillväxt på cirka 25 procent trots utvecklingen med covid-19.

– Vi har i dagsläget cirka 150 aktiva återförsäljare världen över och arbetar med fler och fler tillverkare av 3d-skrivare som bygger in våra komponenter i sina produkter, berättar Martin Bondéus, grundare av Bondtech.

Prisas som stjärnskott

Martin Bondéus prisades också nyligen i EY Entrepreneur Of The Years regionfinal för östra Sverige. Juryns motivering löd bland annat:  ”Med ett entreprenörskap präglat av innovativa lösningar och kvalité har årets pristagare nått stora framgångar. Genom sitt brinnande intresse för teknikutveckling har entreprenören skapat ett världsledande företag med ett starkt varumärke”.

Bondtechs egentillverkade munstycken. Foto: Bondtech
Bondtechs egentillverkade munstycken. Foto: Bondtech

Under året som gått har företaget bland annat släppt ett eget program av munstycken, tillverkade in house i Värnamo. Munstyckena passar för flera olika sorters 3d-skrivare, så som Creality och Makerbot.

Anda nyheter i portföljen är produkten DDX, eller Direct Drive Extruder, som enligt Martin Bondéus är ett flexibelt system som passar ett flertal olika 3d-skrivare. Till exempel Creality-skrivare i modellerna Ender och CR.

Sneglar på USA

Framåt är planen att fortsätta släppa matarnyheter.

–  Under slutet på detta året kommer vi att släppa nästa generation av matningssystem, ännu mer kompakt, lättare och bättre än dagens lösningar, vi kommer även att jobba mer aktivt med partnerskap samt börja titta på att etablera oss i USA, avslutar Martin Bondéus.

Läs vidare

Intresset för AM börjar vakna i förpackningsindustrin

Krones användning av 3D-printing har fått spridning i förpackningsbranschen. Det märkte 3DVerkstan av som ställde ut på Scanpack-mässan tillsammans med Ultimaker.
3DV 1

Lovande tester av biokompatibilitet hos 3D-printad metall

VBN Components har gjort de första in vitro-testerna av biokompatibiliteten för den 3D-printade metallen Vibenite 350. Testerna har gjorts inom ramen för kompetenscentret AM4Life och resultaten är lovande.
VBN bio

Amexci flyttar in i nybyggda lokaler i Örebro

Amexci flyttar nu från Karlskoga till en helt nybyggd anläggning på 4 700 kvadratmeter i Örebro. Enligt företaget markerar det ett betydande steg framåt i uppdraget att främja industriell 3D-print av metall i hela Europa.
Amexci flytt

Minister inviger GKN Aerospace nya AM-anläggning

Tisdagen den 22 oktober invigs formellt GKN Aerospace nya anläggning för additiv tillverkning i Trollhättan. För själva invigningen står ingen mindre än Sveriges infrastrukturminister, Andreas Carlson (KD).
andreas-carlson

Senaste nytt

Stor nyhet för små utskrifter hos Nano Dimension

Nano Dimension är känt för sina 3D-skrivare för riktigt små mikro-utskrifter, knappt synliga för blotta ögat. På Formnext presenterade företaget en större modell som kan printa ännu snabbare.
Nano Dimension 4 ver 3

Kimya lämnar AM-marknaden

Den franska materialtillverkaren Kimya lägger ner sin produktion av filament. Företaget har varit i AM-branschen sedan 2017, men efter en fallande efterfrågan stänger de nu ner sin fabrik.
Kimya

Nexa3D drog sig ur Formnext i sista stund

Den som tittade på hallplanen inför årets Formnext kunde se att Nexa3D bokat en stor utställningsyta mitt i hall 11.1. Men på den plats där montern skulle vara fanns istället en kaffevagn, bord och stolar.
Nexa3D

”Materialutveckling säkrar kundernas investering”

På förra årets Formnext slog Stratasys till med en storslagen maskinlansering: F3300. I år var det istället materialnyheter som stod i fokus, inte minst med nya pulveråtervinningslösningen ReLife, men även inom PolyJet.
Stratasys kollage