Starkt år för matartillverkaren

Martin Bondéus prisades med “Årets manliga stjärnskott” under EY Entrepreneur Of The Year i Växjö. Foto: Pressbild

Värnamobaserade Bondtech, som utvecklar, designar och tillverkare matare till 3d-skrivare, har haft ett starkt år trots coronapandemin. Nyligen prisades även företagets grundare Martin Bondéus med EY:s pris Årets manliga stjärnskott.

Bondtech, som tillverkar matare och andra produkter för 3d-printing, har haft ett starkt år med en tillväxt på cirka 25 procent trots utvecklingen med covid-19.

– Vi har i dagsläget cirka 150 aktiva återförsäljare världen över och arbetar med fler och fler tillverkare av 3d-skrivare som bygger in våra komponenter i sina produkter, berättar Martin Bondéus, grundare av Bondtech.

Prisas som stjärnskott

Martin Bondéus prisades också nyligen i EY Entrepreneur Of The Years regionfinal för östra Sverige. Juryns motivering löd bland annat:  “Med ett entreprenörskap präglat av innovativa lösningar och kvalité har årets pristagare nått stora framgångar. Genom sitt brinnande intresse för teknikutveckling har entreprenören skapat ett världsledande företag med ett starkt varumärke”.

Bondtechs egentillverkade munstycken. Foto: Bondtech

Bondtechs egentillverkade munstycken. Foto: Bondtech

Under året som gått har företaget bland annat släppt ett eget program av munstycken, tillverkade in house i Värnamo. Munstyckena passar för flera olika sorters 3d-skrivare, så som Creality och Makerbot.

Anda nyheter i portföljen är produkten DDX, eller Direct Drive Extruder, som enligt Martin Bondéus är ett flexibelt system som passar ett flertal olika 3d-skrivare. Till exempel Creality-skrivare i modellerna Ender och CR.

Sneglar på USA

Framåt är planen att fortsätta släppa matarnyheter.

–  Under slutet på detta året kommer vi att släppa nästa generation av matningssystem, ännu mer kompakt, lättare och bättre än dagens lösningar, vi kommer även att jobba mer aktivt med partnerskap samt börja titta på att etablera oss i USA, avslutar Martin Bondéus.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Nya rön kan få flyget att lyfta

Möjligheterna för flyg- och energiindustrin att använda additiv tillverkning har tidigare varit begränsade. Detta eftersom komponenter i hårda material inte levt upp till de höga kvalitetskraven. Ny forskning från Högskolan Väst visar att rätt efterbehandling kan öka komponenternas tillförlitlighet. Något som kan spara både tid och pengar.

Publicerat av: