3d-printad cykel prisas under Formnext Connect

Huhn Cycles kammar hem förstapris i Purmundus Challenge under Formnext Connect. Foto: Huhn Cycles

Huhn Cycles, tillverkare av additivt tillverkade mountainbikes, prisas under Formnext Connect i den årliga tävlingen Purmundus Challenge. Enligt Corinna Ray, chef för Purmundus-tävlingen, fick de in fler bidrag än tidigare år. 

I tävlingen Purmundus Challenge, som arrangeras av Formnext-mässan, ställs innovativa och kreativa 3d-printade lösningar emot varandra. I år har tävlingen, precis som Formnext-mässan, varit digital och nyligen presenterades tävlingens vinnare.

Temat för årets tävling  “geometri och material i harmoni” och vinnaren blev Huhn Cycles som tillverkar mountainbikes med additiv tillverkning. Deras cykel Moorehuhn Bike är tillverkad i titan och kan tillverkas lokalt och vara skräddarsydd för användaren.

På andraplats kom HKK Bionics med sin bioniska handortotik The Exomotion Hand One. Tredjeplats knep Svet Abjo, med en återvinningsbar 3d-printad sko.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.