Fler än 200 utställare under digital mässa

Foto: Mesago 

Foto: Mesago

Formnext Connect, som äger rum mellan 10–12 november 2020, är igång. Eventet har hittills bjudit på panelsamtal och nyhetsuppdateringar från den additiva tillverkningsindustrin. 

Nu har startskottet gått för Formnext Connect, som 3dp skrivit om tidigare. Under tisdagens inledande presentation välkomnade bland annat Sascha F. Wenzler, som är vice vd för Formnext hos arrangören Mesago Messe Frankfurt, alla deltagare och delade med sig av statistik:

– Vi är glada och stolta över att vi har 203 utställare och att vi innan dagens start hade 8 500 registrerade besökare, sa Sascha F. Wenzler.

Petra Haarburger, vd för Mesago Messe, tillade också att de har fått ett stort stöd från företag och besökare vad gäller omställningen från ett fysiskt till ett digitalt event.

I en första paneldiskussion som leddes av Sven Krause, diskuterades bland annat användning av additiv tillverkning under covid-19-pandemin och tekniken ur ett miljöperspektiv. Några av de som deltog i panelen var bland annat Marie Langer från EOS, Karsten Heuser från Siemens och Arno Held från AM Ventures Holding.

Marie Langer, EOS. Foto: Pressbild

Ökad förståelse

Marie Langer, vd för 3d-skrivartillverkaren EOS, berättade att de ser att flera företag har upptäckt fördelarna med tekniken den senaste tiden och att även om investeringarna har gått ner sedan coronapademin startade, så har fler förstått konceptet med att 3d-printa delar on demand.

– Genom att bevisa fördelarna för industrin, så kan vi stärka användningen av additiv tillverkning, säger Marie Langer.

Även Siemens upplever att fler fått upp ögonen för tekniken. Karsten Heuser, Vice President för additiv tillverkning på Siemens Digital Industries, berättade att Siemens växer trots att marknaden kämpar.

Arno Held, AM Ventures Holding. Foto: Tobias Hase

Arno Held, Chief Venture Officer på AM Ventures Holding, som också deltog i panelsamtalet talade bland annat om att additiv tillverkning är en “dimensionell portal” som tar digitala produkter till den verkliga världen.

– Jämfört med andra branscher har additiv tillverkning en fördel av den pågående krisen. Problemet är dock fortfarande att det krävs ännu mer kompetens om den, säger Arno Held.

Ett område som Arno Held ser eskalera är 3d-printade komponenter för elektronik.

– Om vi kan stabilisera och garantera repeterbarhet med tekniken så kommer detta växa. Ett annat område är metallapplikationer som kan förändra något sett till effektivitet eller miljö.

Under dagen följde flera programpunkter med företag inom den additiva tillverkningsbranschen, bland annat intervjuer med vinnarna i Formnext Start-up challenge, intervju med det svenska bioskrivarföretaget Cellink, panelsamtal om miljöfördelar med additiv tillverkning, analyser av den additiva tillverkningsindustrin i dag med mera.

Gratis registrering

För att delta i Formnext Connect, som pågår till den 12 november 2020, kan du besöka plattformen här. Registrering är gratis.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.