Digitalt arbetsflöde i uppgraderad 3d-skrivare

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 10 november 2020
Ultimaxer 2+ Connect. Foto: Ultimaker
Ultimaxer 2+ Connect. Foto: Ultimaker

Ultimaker släpper en uppgradering av 3d-skrivaren Ultimaker 2+. Den nya modellen Ultimaker 2+ Connect erbjuder användaren en molnbaserad utskriftsprocess där arbetsflödet kan hanteras digitalt. 

3d-skrivartillverkaren Ultimaker släpper en uppgradering av deras 3d-skrivare Ultimaker 2+ med namnet Ultimaker 2x Connect. 3DVerkstan, som är Ultimakers nordiska och baltiska distributör, skriver på sin hemsida att den nya 3d-skrivaren är ett svar på ett behov av digitala arbetsflöden och lämpar sig för både de mindre och större företagen.

Nya funktioner
Ultimaker 2+ Connect med huv. Foto: Ultimaker

Maskinen kommer i en ny design och en ny pekskärm i färg. Andra nya funktioner är ett ergonomiskt matarreglage för byte av material, USB-uttag, enklare kalibrering och en stadigare byggplatta.

För ökad trygghet går det även att lägga till en huv, 2+ Connect Air Manager, som omsluter ovandelen av skrivaren. Med en fläkt drar den ut luften via ett EPA-filter som eliminerar 95 procent av de ultrafina partiklar som bildas när materialet hetta upp i byggkammaren, skriver 3DVerkstan om den nya 3d-skrivaren.

011Mjukvara som styr utskriften

Ultimaker lanserar även ett nytt mjukvarupaket som består av tre delar. Ultimaker Cura Enterprise, där utskrifter kan förberedas, Ultimaker Digital Factory, för att koppla samman flera skrivare samt styra och övervaka utskriftsprocessen, och Ultimaker Marketplace för materialprofiler och plugins.

Du kan läsa mer om Ultimaker 2+ Connect här.

 

Läs vidare

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Högupplösta detaljer med SAF-uppdatering

Printa delar med SAF-teknologin som är mer exakta och i ännu högre upplösning. Det är möjligt med den uppgradering som Stratasys släppt.
H350 v2

Amexci investerar stort i Nikon SLM Solutions

Förra sommaren meddelade Amexci en strategisk satsning för att markant öka tillverkningskapaciteten. Det har resulterat i ett samarbete med Nikon SLM Solutions och en investering i två av tillverkarens metall-system.
SLM

Ultimaker går i industriellt spår med Factor 4

I samband med Hannover Messe lanserade Ultimaker sitt nya flaggskepp: Factor 4. En komplett end-to-end-lösning som är utvecklad för 3D-printing inom lätt industri.
UltiMaker Factor 4 user

Senaste nytt

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet i nytt samarbete

Freemelt, Sandvik och Mittuniversitetet har ingått ett trepartssamarbete med syftet att accelerera industrialiseringen av additiv tillverkning och E-PBF-teknologin.
Freemelt samarbete

En 3D-skrivare som ryms i handen

Forskare vid MIT och University of Texas i Austin har utvecklat en chip-baserad 3D-skrivare som är ungefär lika stor som ett mynt. Denna unika lilla manick ska kunna användas till exempel för rapid prototyping på språng.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Rapport: 3D-print växer snabbare än väntat

Marknaden för 3D-printing växer snabbare än väntat och beräknas uppgå till runt 57 miljarder dollar i slutet av 2028. Det visar en prognos från Protolabs.
sementprint

Ny chans att gå designkurs

Campus Värnamo får förnyat förtroende av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta YH-kursen Design för additiv tillverkning.  
Genre design