Digitalt arbetsflöde i uppgraderad 3d-skrivare

Ultimaxer 2+ Connect. Foto: Ultimaker

Ultimaxer 2+ Connect. Foto: Ultimaker

Ultimaker släpper en uppgradering av 3d-skrivaren Ultimaker 2+. Den nya modellen Ultimaker 2+ Connect erbjuder användaren en molnbaserad utskriftsprocess där arbetsflödet kan hanteras digitalt. 

3d-skrivartillverkaren Ultimaker släpper en uppgradering av deras 3d-skrivare Ultimaker 2+ med namnet Ultimaker 2x Connect. 3DVerkstan, som är Ultimakers nordiska och baltiska distributör, skriver på sin hemsida att den nya 3d-skrivaren är ett svar på ett behov av digitala arbetsflöden och lämpar sig för både de mindre och större företagen.

Nya funktioner

Ultimaker 2+ Connect med huv. Foto: Ultimaker

Maskinen kommer i en ny design och en ny pekskärm i färg. Andra nya funktioner är ett ergonomiskt matarreglage för byte av material, USB-uttag, enklare kalibrering och en stadigare byggplatta.

För ökad trygghet går det även att lägga till en huv, 2+ Connect Air Manager, som omsluter ovandelen av skrivaren. Med en fläkt drar den ut luften via ett EPA-filter som eliminerar 95 procent av de ultrafina partiklar som bildas när materialet hetta upp i byggkammaren, skriver 3DVerkstan om den nya 3d-skrivaren.

011Mjukvara som styr utskriften

Ultimaker lanserar även ett nytt mjukvarupaket som består av tre delar. Ultimaker Cura Enterprise, där utskrifter kan förberedas, Ultimaker Digital Factory, för att koppla samman flera skrivare samt styra och övervaka utskriftsprocessen, och Ultimaker Marketplace för materialprofiler och plugins.

Du kan läsa mer om Ultimaker 2+ Connect här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: