Digitalt arbetsflöde i uppgraderad 3d-skrivare

Ultimaxer 2+ Connect. Foto: Ultimaker

Ultimaxer 2+ Connect. Foto: Ultimaker

Ultimaker släpper en uppgradering av 3d-skrivaren Ultimaker 2+. Den nya modellen Ultimaker 2+ Connect erbjuder användaren en molnbaserad utskriftsprocess där arbetsflödet kan hanteras digitalt. 

3d-skrivartillverkaren Ultimaker släpper en uppgradering av deras 3d-skrivare Ultimaker 2+ med namnet Ultimaker 2x Connect. 3DVerkstan, som är Ultimakers nordiska och baltiska distributör, skriver på sin hemsida att den nya 3d-skrivaren är ett svar på ett behov av digitala arbetsflöden och lämpar sig för både de mindre och större företagen.

Nya funktioner

Ultimaker 2+ Connect med huv. Foto: Ultimaker

Maskinen kommer i en ny design och en ny pekskärm i färg. Andra nya funktioner är ett ergonomiskt matarreglage för byte av material, USB-uttag, enklare kalibrering och en stadigare byggplatta.

För ökad trygghet går det även att lägga till en huv, 2+ Connect Air Manager, som omsluter ovandelen av skrivaren. Med en fläkt drar den ut luften via ett EPA-filter som eliminerar 95 procent av de ultrafina partiklar som bildas när materialet hetta upp i byggkammaren, skriver 3DVerkstan om den nya 3d-skrivaren.

011Mjukvara som styr utskriften

Ultimaker lanserar även ett nytt mjukvarupaket som består av tre delar. Ultimaker Cura Enterprise, där utskrifter kan förberedas, Ultimaker Digital Factory, för att koppla samman flera skrivare samt styra och övervaka utskriftsprocessen, och Ultimaker Marketplace för materialprofiler och plugins.

Du kan läsa mer om Ultimaker 2+ Connect här.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: