Blandat intresse för digital mässa

Jag upplever att det varit ett blandat intresse att delta, kommenterar Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor Connect. Foto: Pressbild

Jag upplever att det varit ett blandat intresse att delta, kommenterar Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor Connect. Foto: Pressbild

Totalt deltog 336 företag under underleverantörsmässan, som i års hölls i ett digitalt format, Elmia Subcontractor Connect 10–13 november. Av dessa arbetar ett flertal företag inom additiv tillverkning.

Dagarna har bestått av två delar, digital matchmaking och ett onlineprogram. Programmet har öppnat upp för olika aktörer inom industrin att dela kunskap och inspiration. Bland annat har branschorganisationer, experter och politiker talat. Enligt Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor, upplever att de fått övervägande positiv respons för att de erbjuder en plattform för branscher att mötas och utbyta kunskap.

– Det är en stor omställning vi alla fått göra att gå från en fysisk mässa till att endast kunna delta digitalt, både som mässarrangör men även som utställare och besökare. Jag upplever att det varit ett blandat intresse att delta, vissa företag ville vara med direkt utan att tveka, medan andra har varit lite mer försiktigt nyfikna innan de bestämt sig, berättar Helena Åhs och fortsätter:

– Vare sig man sedan beslutat sig för att vara med eller ej upplever jag att vi fått övervägande positiv respons på att vi ändå erbjuder en alternativ plattform för de som letar efter möjligheter att hitta nya samarbeten.

Flera företag inom additiv tillverkning har deltagit, så som Prototal, Addema, Protech, Autodesk, Additiva AB och Digital Mechanics.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.