Blandat intresse för digital mässa

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 17 november 2020
Jag upplever att det varit ett blandat intresse att delta, kommenterar Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor Connect. Foto: Pressbild
Jag upplever att det varit ett blandat intresse att delta, kommenterar Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor Connect. Foto: Pressbild

Totalt deltog 336 företag under underleverantörsmässan, som i års hölls i ett digitalt format, Elmia Subcontractor Connect 10–13 november. Av dessa arbetar ett flertal företag inom additiv tillverkning.

Dagarna har bestått av två delar, digital matchmaking och ett onlineprogram. Programmet har öppnat upp för olika aktörer inom industrin att dela kunskap och inspiration. Bland annat har branschorganisationer, experter och politiker talat. Enligt Helena Åhs, mässansvarig för Elmia Subcontractor, upplever att de fått övervägande positiv respons för att de erbjuder en plattform för branscher att mötas och utbyta kunskap.

– Det är en stor omställning vi alla fått göra att gå från en fysisk mässa till att endast kunna delta digitalt, både som mässarrangör men även som utställare och besökare. Jag upplever att det varit ett blandat intresse att delta, vissa företag ville vara med direkt utan att tveka, medan andra har varit lite mer försiktigt nyfikna innan de bestämt sig, berättar Helena Åhs och fortsätter:

– Vare sig man sedan beslutat sig för att vara med eller ej upplever jag att vi fått övervägande positiv respons på att vi ändå erbjuder en alternativ plattform för de som letar efter möjligheter att hitta nya samarbeten.

Flera företag inom additiv tillverkning har deltagit, så som Prototal, Addema, Protech, Autodesk, Additiva AB och Digital Mechanics.

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage