Franskt filament hos 3DVerkstan

Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan.

Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan. Foto: 3DVerkstan

3DVerkstan breddar materialportföljen med filament från Kimya, och blir därmed tillverkarens exklusiva distributörer i Norden.

PEKK-A material från Kimya.

PEKK-A material från Kimya. Foto: Pressbild

3DVerkstan har inlett ett nytt samarbete med det franska företaget Armor, som står bakom varumärket Kimya.

– Vi är imponerade över kvaliteten och prestandan hos Kimyas produkter och mångfalden i deras utbud. Det faktum att allting dessutom är producerat i Europa är en viktig hållbarhetsfaktor, säger Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan.

Tilltalande prisnivå för kunder

3DVerkstan har testkört Kimyas filament och enligt företaget är materialen av hög kvalitet med en tilltalande prisnivå för 3DVerkstans kunder.

– Det gäller både material för prototyper som exempelvis PLA, där Kimya också erbjuder PLA-R som tillverkats av återvunnen plast. Men också när det kommer till mer industriella material som till exempel kolfiberfylld PEEK, ULTEM, PEI, PPSU med flera. Dessa material använder vi till vår högtemperatursskrivare MiniFactory Ultra, berättar Patrik Rosén.

Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR.

Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR. Foto: Kimya/ARMOR

Vill förse behov med material

Samarbetet betyder att Armor nu får en partner i Norden som kommer distribuera deras utbud av Kimya 3d-filament.

– Det är betryggande för ARMOR att anförtro 3DVerkstan med distributionen av våra Kimya-produkter, säger Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR och fortsätter:

– 3DVerkstans erfarenhet och goda rykte kommer vara en stor tillgång när vi introducerar våra filament för så många som möjligt. Dessutom kommer det här samarbetet möjliggöra att vi kan reagera mer effektivt på behoven från företagare genom att kunna förse dem med anpassade material med högt mervärde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.