Franskt filament hos 3DVerkstan

Text:Hanna Jangenfeldt
PUBLICERAD: 8 december 2020
Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan.
Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan. Foto: 3DVerkstan

3DVerkstan breddar materialportföljen med filament från Kimya, och blir därmed tillverkarens exklusiva distributörer i Norden.

PEKK-A material från Kimya.
PEKK-A material från Kimya. Foto: Pressbild

3DVerkstan har inlett ett nytt samarbete med det franska företaget Armor, som står bakom varumärket Kimya.

– Vi är imponerade över kvaliteten och prestandan hos Kimyas produkter och mångfalden i deras utbud. Det faktum att allting dessutom är producerat i Europa är en viktig hållbarhetsfaktor, säger Patrik Rosén, delägare och Sales Manager på 3DVerkstan.

Tilltalande prisnivå för kunder

3DVerkstan har testkört Kimyas filament och enligt företaget är materialen av hög kvalitet med en tilltalande prisnivå för 3DVerkstans kunder.

– Det gäller både material för prototyper som exempelvis PLA, där Kimya också erbjuder PLA-R som tillverkats av återvunnen plast. Men också när det kommer till mer industriella material som till exempel kolfiberfylld PEEK, ULTEM, PEI, PPSU med flera. Dessa material använder vi till vår högtemperatursskrivare MiniFactory Ultra, berättar Patrik Rosén.

Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR.
Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR. Foto: Kimya/ARMOR
Vill förse behov med material

Samarbetet betyder att Armor nu får en partner i Norden som kommer distribuera deras utbud av Kimya 3d-filament.

– Det är betryggande för ARMOR att anförtro 3DVerkstan med distributionen av våra Kimya-produkter, säger Stéphane Cauliez, Business Development Manager på Kimya by ARMOR och fortsätter:

– 3DVerkstans erfarenhet och goda rykte kommer vara en stor tillgång när vi introducerar våra filament för så många som möjligt. Dessutom kommer det här samarbetet möjliggöra att vi kan reagera mer effektivt på behoven från företagare genom att kunna förse dem med anpassade material med högt mervärde.

Läs vidare

3devo förvandlar restpulver till filament

3devo har utvecklat en metod för att omvandla överblivet SLS-pulver till filament som kan användas på nytt för 3D-printing.
3devo

Nordens första testbädd för 3D-printad betong

I slutet av april invigde forskningsinstitutet RISE en test- och demomiljö för 3D-printad betong. En unik satsning som ska påskynda den industriella användningen av tekniken och bana väg för en mer hållbar svensk byggbransch. 
RISE kollage

Forskning om AM med duplext rostfritt stål

Hur kan duplexa rostfria stål användas optimalt både för lasersvetsning och additiv tillverkning? Den frågan har Amir Baghdadchis från Högskolan Väst sökt svaret på i sin doktorsavhandling.
Amir Baghdadchi, doktor i produktionsteknologi

SSAB släpper utsläppsfritt stålpulver

SSAB lanserar världens första stålpulver som är producerat utan fossila koldioxidutsläpp. Pulvret är tillverkat av återvunnet stål och kombinerar egenskaperna hos SSAB:s höghållfasta stål med de lätta strukturer som är möjliga med 3D-printing.
SSAB-vang

Senaste nytt

Formlabs tar upp kampen med formsprutning

Med ett tio gånger så starkt resin och en supersnabb härdningslösning hoppas Formlabs kunna krympa avståndet till formsprutning för 3D-printing som tillverkningsmetod.
Formlabs 2

Tillfällig svacka i brant tillväxtkurva

Den tyska konsultfirman AMPOWER har släppt sin årliga trendrapport. Den visar på en nedgång under 2024 när det gäller additiv tillverkning i metall, men ett uppsving på polymersidan.
AMPOWER trend

Etablerar AM-center riktat mot offshore-industrin

Norska Aker Solutions öppnar ett toppmodernt 3D-printcenter i Trondheim tillsammans med Equinor, kallat ADDMO. Det ska vara dedikerat till att utforska potentialen med additiv tillverkning för underhålls- och modifieringsarbeten offshore.
3d-printing-digre-and-eikeseth-in-trondheim

AI kan få betydelse för materialutvecklingen

Antalet leverantörer av material för 3D-printing minskar, men AI kan komma att användas för att utveckla fler material.
microsoft