Klartecken för koppar

Studio System. Foto: Desktop Metal

Studio System. Foto: Desktop Metal

Desktop Metal släpper ett rent kopparmaterial för sin 3d-skrivare för metall, Studio System. 

Fler och fler företag inom additiv tillverkning satsar på koppar. Tidigare i år adderade till exempel skrivartillverkaren Markforged koppar till sin portfölj, som 3dp.se skrivit om tidigare. Även Xact Metal började med kopparmaterial tidigare i år.

Ren koppar
3d-printad kylfläns i koppar. Foto: Desktop Metal

3d-printad kylfläns i koppar. Foto: Desktop Metal

Nu anpassar 3d-skrivartillverkaren Desktop Metal sin 3d-skrivare Studio System för att printa i ren koppar, och breddar samtidigt sin materialportfölj med ett helt nytt material.

I ett pressmeddelande skriver Desktop Metal: “En viktig fördel för Desktop Metal-kunder är att kopparmaterialet som används i Studio-systemet är ren koppar. Till skillnad från laserbaserade processer, som ofta skriver ut krom- och zirkonium-koppar, kan Studio Systems proprietära Bound Metal Deposition-process skriva ut ren koppar, vilket frigör materialets alla fördelar”.

Elektrisk ledningsförmåga

Enligt företaget används koppar i dag inom en rad olika industrier, framför allt i elektroniska apparater eftersom materialet har en bra termisk och elektrisk ledningsförmåga. Desktop Metal presenterar en rad exempel på sin hemsida som materialet kan användas till.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.