Sinterit tar hand om pulvret

Sinterits nya arbetsstation för efterbehandling av 3D-printade objekt och för att avlägsna restpulver. Foto: Pressbild

Sinterits nya arbetsstation för efterbehandling av 3d-printade objekt och för att avlägsna restpulver. Foto: Pressbild

Sinterit lovar att ta efterbehandlingen till en ny nivå med sin nya lösning som tar hand om recirkulationen av pulverrester.

Den polska 3d-skrivartillverkaren Sinterit har lanserat en pulverhanteringsstation (PHS) som de hävdar kommer ta efterbehandlingen ”till nästa nivå”. Företagets nya arbetsområde strömlinjeformar och accelererar pulveråtervinningsprocessen genom att integrera varje tillbehör efter utskriften på en ergonomisk plattform. I slutändan, genom att kombinera portföljen, har Sinterit som mål att bättre möta behoven hos de mer krävande stationära SLS-användarna, liksom kunder i ett bredare spektrum av branscher.

– Sinterit var det första företaget i världen som tog SLS-teknologin till benchtopmarknaden, säger Michał Grzymala-Moszczynski, Sinterits medgrundare och ledare för FoU.

– Under de senaste åren har vi utvecklat produkter genom att lyssna till våra kunder, och i dag vill vi möta deras behov genom att förbättra SLS-upplevelsen, fortsätter han.

Pulvret kan användas direkt efter utskrift

Det bolagets nya lösning gör, är att samla tidigare utvecklade maskiner och metoder till en enskild arbetsstation, där en operatör tar hand om efterbehandlingen med hjälp av flera metoder. Med den nya arbetsbänken har Sinterit lagt till ännu ett moment i portföljen, som är speciellt utvecklat för att göra pulveråtervinningen efter 3d-printingen så bra som möjligt. Själva plattformen inkluderar bestämda platser för företagets samtliga efterbehandlingsverktyg, så att användarna kan utföra hela arbetsprocessen för 3d-utskriften på ett och samma ställe.

Integrering av varje behandlingsstadie i en enhet gör det också möjligt för användarna att fullföra korta produktionsprocesser med bara en person, något som gör dem mer effektiva och kostnadseffektiva än tidigare. På samma sätt möjliggör stationen att siktprocessen pågår under efterbehandlingen, något som gör att pulvret kan vara klart för omedelbar användning efter utskrift.

Dammsugarslangen på två meter gör det möjligt för användaren att på ett effektivt sätt städa arbetsytan. Foto: Sinterit.

Dammsugarslangen på två meter gör det möjligt för användaren att på ett effektivt sätt städa arbetsytan. Foto: Sinterit.

Två meter lång dammsugare

För att ytterligare förenkla borttagandet av pulvret inkluderar PHS funktioner som ett sughål och en avtagbar slang på två meter, som kan användas som en lokal dammsugare. När det samlats upp, kan allt osintrerat pulver transporteras direkt in i en siktmodul under bänkskivan, så att användaren kan recirkulera istället för att kasta bort materialet.

Sinterits arbetsbänk har också stor kapacitet, något som gör det möjligt att stötta flera Lisa och Lisa PRO-system samtidigt, och potentiellt idealisk för företagets tyngre kunder. Som ett resultat av detta, när man tar varenda av dessa funktioner i beaktning, är PHS det mest rena och effektiva sättet för användaren att distribuera Sinterits växande produktekosystem på.

Förhindrar korskontaminering

Företagets pulverseparator, som är inbyggd i den nya PHS, automatiskt materialen snabbare och mer precist än manuell siktning. Elektroformade enheter har också en tendens att ge partiklarna en jämnare distributionsnivå, något som potentiellt ger delar med hög nivå och styrka.

Sinterits ATEX-dammsugare kan också integreras i PHS, något som ger användarna praktiska metoder för att rensa arbetsytan och förhindra korskontaminering efter utskrift.

Källa: 3DprintingIndustry.com

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: