Visar Tractus 3d-skrivare under mässa

Markus Ryberg och Magnus Haugerud står redo för kontakt med kunder på Connect

Markus Ryberg och Magnus Haugerud står redo för kontakt med kunder på Connect. Foto: Pressbild

Återförsäljaren Signtools visar i samband med den digitala mässan Sign&Print Connect upp industriella 3d-skrivare för stora print. Mässbesökarna kan även få se nyheter som textiltransfer och en frigolitskärare. 

Signtools erbjuder handplockade produkter för grafisk produktion. Under Sign&Print Connect utlovar företaget spännande produktlanseringar och intressanta seminarier, enligt vd:n Markus Ryberg.
– Vi hoppas verkligen att branschen kommer att ta till sig det här nya formatet och faktiskt ta sig tid att besöka mässan precis som man alltid gjort, även om man nu gör det från kontoret eller hemifrån.Markus Ryberg säger att de är extra stolta att få presentera textiltransfer från italienska B-FLEX. Det handlar om en ny smidig och tunn folie, 80 micron tjock.
– 140 grader och endast 4 sekunder är det som krävs för att applicera GIMME5 EVO på alla typer av plagg. Att den även tål att tvättas i 90 grader väldigt många gånger säger en del om kvalitén.

Industriella 3d-skrivare

Ur maskinsortimentet visar Signtools industriella 3d-skrivare från holländska Tractus 3D. 3d-skrivarna använder FDM-teknik (Fused Deposition Modeling) som bygger upp lager på lager av tunna trådar av termoplast. Den största modellen, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och 1 meter i diameter. Markus Ryberg säger att Tractus 3D skriver ut i hög upplösning och kräver minimalt med efterbearbetning, något som annars brukar vara tidskrävande.
– Precisionen är på hela 10 micron och den har en printhastighet på upp till 300 millimeter per sekund vilket är unikt för FDM-teknik.

Den stora 3d-skrivaren, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och en meter i diameter.

Den stora 3d-skrivaren, T3500, har en byggvolym upp till 2,1 meter i höjd och en meter i diameter. Foto: Pressbild

Kompakt frigolitskärare

Signtools kommer också demonstrera en helt ny frigolitskärare. Nyheten beskrivs av Markus Ryberg som en kompakt, lättanvänd och kul produkt för att tillverka skyltar, profilbokstäver och dekorationer i frigolit.
– Med vår frigolitskärare Obelisk NEXT kan alla enkelt tillverka snygga skyltar med möjlighet till bra marginaler och bra intjäning.
Signtools är en del av AddExport Sweden AB och grundades av Magnus Haugerud och Markus Ryberg.

Besök mässan gratis

Den digitala mässan Sign & Print Connect pågår den 9-11 februari. Under mässan finns det möjlighet att träffa experter inom branschen och se produkter och presentationer direkt via datorn. Öppet alla mässdagar klockan 8-16. All information finns på signprintconnect.se där du även kan registrera dig gratis för att besöka mässan.

 

Text: Claes Nordström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: