Protolabs köper upp 3D Hubs

Två av 3D Hubs tre grundare, Brian Garrett och Bram de Zwart. Foto: Arkiv

Protolabs köper nederländska servicebyrån 3D Hubs. Tillsammans vill man satsa på digital produktion av specialdelar.  Protolabs räknar med att förvärvet ska snabba på företagets tillväxttakt.

3D Hubs grundades i Amsterdam 2013 och erbjuder additiv tillverkning, CNC-fräsning, tillverkning i metallplåt samt formsprutningstjänster till kunder i hela världen. Företaget har en nätbaserad plattform för tillverkning, som ger ingenjörer tillgång till ett globalt nätverk av 240 tillverkningspartners i över 20 länder.

De senaste tre åren har företaget haft en kumulerad tillväxttakt på över 200 procent. Intäkterna för 2020 beräknas bli 25 miljoner dollar. 3D Hubs har tidigare tagit in investeringar på närmare 30 miljoner dollar från bland andra Balderton Capitol, EQT Ventures, DOEN och Future Shape.

Köpesumma på 280 miljoner dollar

I och med köpet räknar Protolabs, som är en världsledande leverantör av digitala tillverkningstjänster, att kunna öka sin tillväxttakt.

– Våra kombinerade verksamheter kommer att ge branschen en ledande digital tillverkningslösning som kan hantera allt från idé och prototyp till fullskalig slutproduktion av delar. Tillsammans kan vi genomföra nästan vilket specialtillverkningsprojekt som helst, genom hela produktcykeln, säger Rob Bodor, Protolabs nuvarande VP med ansvar för Nord- och Sydamerika och tillträdande styrelseordförande och Chief Executive Officer, i ett uttalande från företaget.

Totalt landar köpeskillingen på 280 miljoner dollar som finansieras med kassamedel och aktier vid avslut, samt upp till ytterligare 50 miljoner dollar i villkorad ersättning. Affären väntas vara genomförd i slutet av januari.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.