Desktop Metal och EnvisionTEC blir ett

Ric Fulop, grundare och vd för Desktop Metal. Foto: Pressbild

Amerikanska metallskrivarföretaget Desktop Metal gick nyligen ut med att man förvärvar EnvisionTEC. Köpet innebär att Desktop Metal breddar sin portfölj inom bland annat fotopolymeriska 3d-printade komponenter för slutkund.

Affären omfattar 800 miljoner dollar och väntas vara genomförd under första kvartalet 2021. EnvisionTEC kommer att fungera som ett helägt dotterbolag till Desktop Metal och grundaren Al Siblani blir kvar på vd-posten.

I och med köpet dubblar Desktop Metal sitt globala distributionsnätverk, något som också öppnar för fler marknader för försäljning.

Fokus på “additiv tillverkning 2.0”

Tillsammans vill man skapa förutsättningar för “additiv tillverkning 2.0”. Med sig har EnvisionTEC, som en pionjär inom Digital Light Processing-tekniken (DLP), över 140 patent och runt 5 000 kunder inom bland annat dental- och medicinteknik samt fordons- och flygindustrin.

I början av det här året räknar man med att lansera de två nya skrivarplattformerna Envision One och Xtreme 8k. Företaget har även kompetens inom bland annat additiv tillverkning med robot.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


En dörröppnare för AM inom bilindustrin

Det är möjligt att 3D-printa en gångjärnsarm till en sportbil som kostar hälften så mycket att producera och som är 35 procent lättare, jämfört med en fräst del. Det visar ett designprojekt som forskningsinstitutet Frauenhofer IAPT står bakom. Resultaten kan appliceras även på andra komponenter i bilindustrin, enligt forskarna. 

Publicerat av: 

Hexagon vill växa genom samarbeten

Hexagon grundades 1992 i Stockholm och sysslade då med system för mätning och positionering. Sedan dess har företaget växt till en global teknikkoncern och nu är målet att “sätta data i arbete för att skapa en autonom framtid”, bland annat inom additiv tillverkning.

Publicerat av: