Spådomar om 3d-printing under 2021

De två skribenterna har tagit en titt i spåkulan, hur kommer 3d-printingbranschen att utvecklas?

Charles R. Goulding och Preeti Sulibhavi från sajten Fabbaloo ser fram emot vad det nya året ska föra med sig för 3d-printingbranschen. De har sammanställt sina spådomar om vad de tror kommer att prägla 2021.

Först och främst tror de att 3d-printingindustrin kommer att fortsätta att bidra för att tillfredsställa behovet av smittskyddsprodukter under första halvåret 2021, inklusive vattpinnar, förkläden, laboratorieutrustning och delar till andningsskydd och ventilatorer.

Bioprinting fortsätter att vara i hetluften

Skribenterna tror även på en börsnotering av Carbon 3D, kanske via SPAC. En annan spådom är att medicinsk utrustning och bioprinting fortsätter att vara starka områden och kan dra nytta av strategiska uppköp som gjordes under 2020, gällande bland andra Medtronic, Stryker och Zimmer Biomet.

Det finns även en förhoppning om fler spännande produkter från halvledar- och elektronikmarknaden. Och i slutet av 2021 förutspår Goulding och Sulibhavi att 3d-printmässorna kommer tillbaka med en ny hybridmodell av live och virtuellt.

Tror starkt på luftfartsindustrin

Vidare tror de att luftfartsindustrin kommer tillbaka med Tier-leverantörerna som använder allt mer 3d-printing för både OEM och reservdelar, men även att det lovandet segmentet för 3d-printing i metall får en påverkan på marknaden.

Avslutningsvis förutspås att 3d-printade komponenter speciellt för rymdfartsprodukter, däribland drönare, satelliter och raketer kommer att fortsätta vara en stark marknad.

Läs mer på: Fabbaloo

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.