Wematter släpper uppgradering till Gravity

Nya enheten Atmosphere är ytterligare en del i att göra Wematters ekosystem skalbart, säger grundaren och vd:n Robert Kniola. Foto: Wematter

I slutet av förra året släppte Linköpingsbaserade tillverkaren Wematter SLS-3d-skrivaren Gravity 2021. Nu kompletteras den med en enhet för kammarreglering, Atmosphere.

Atmosphere fungerar så att den kommunicerar med skrivarens mjukvara och skapar en mer stabil termisk miljö under utskriftsprocessen. Detta resulterar i mer hållbara utskrivna komponenter och samtidigt minskar slitaget av det material som inte sammansmälts i pulverbädden inuti byggkammaren, skriver Wematter i ett pressmeddelande.

Ökad verkningsgrad

Den nya hårdvaran ska öka de mekaniska egenskaperna på utskrifterna, framför allt vid stora utskriftsjobb. Atmosphere ger, enligt Wematter, en förbättrad kontroll av byggkammarförhållandena i Gravity genom att minska oxidationsnivåerna. Enheten har också en ökad verkningsgrad så att fler komponenter kan skrivas ut samtidigt utan att riskera att delarna smälter samman.

Det krävs bara ett vanligt vägguttag för att koppla ihop de två enheterna. Ingen ytterligare utrustning, som ventilation eller tryckluft, eller ämnen som kan vara hälsovådliga.

Atmosphere är ett komplement till SLS-3d-skrivaren Gravity 2021 som släpptes i höstas. Foto: Wematter

Mer pulver kan återvinnas

Wematter utlovar även en ökad återvinningsgrad av det pulver som inte smält samman vid utskrift. Dessutom lovar företaget en 70 procents förbättrad töjning vid brott av utskrifter med 100 procent återvunnet pulver, när Atmosphere används jämfört med när enheten inte används.

Sammantaget ska användningen av Atmosphere ge fördelar som ökad packningsgrad, ytfinish och mekanisk prestanda.

– Atmosphere blir ytterligare en del i att göra vårt ekosystem skalbart. Våra kunder kommer modulärt kunna uppgradera sin utrustning med de egenskaper som passar företagets verksamhet, säger Robert Kniola, Wematters grundare och vd.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.