Hög kapacitet med nya PolyJet J850 Pro

Den nya J850 Pro 3d-skrivaren. Foto: Pressbild

Tillverkaren Stratasys lanserar nu sin nya multimaterial-3d-skrivare, PolyJet J850 Pro, det senaste tillskottet i den industriella J8-serien. Stratasys utlovar hög kapacitet, noggrannhet och tillförlitlighet i sin nya maskin.

Den nya J850 Pro riktar sig till verksamheter som vill producera funktionella prototyper för konceptverifiering och prestandatestning – till ett överkomligt pris. Det kan till exempel handla om till exempel fordons-, medicin- och konsumentindustrin.

Enligt Stratasys har J850 Pro flera fördelar, framför allt att den kan arbeta snabbare och därmed öka produktiviteten. Företaget har till och med hävdat att maskinen kan uppnå kostnadsreduktioner på 80 procent vid utskrift av prototyper och få genomströmningen att bli fem gånger så snabb jämfört med traditionell produktion.

 

Sju olika material i samma utskrift

3d-skrivaren kan kombinera upp till sju olika material i en och samma utskrift. Genom att ladda de mest använda materialen kan användaren reducera både driftstopp och spillmaterial, eftersom det krävs färre materialbyten. Dessutom kan man göra snabba designiterationer när maskinen är i utskriftsläget “Super High Speed” och skriva ut prototypen snabbt.

J850Pro har en byggvolym på 490 x 390 x 200 millimeter och är lämpad för både hög kapacitet och produktion av stora komponenter. Skrivaren är kompatibel med det digitala ABS-materialet, DaftGrey och det supertransparenta VeroUltraClear, i kombination med både hårda Vero-material och det gummiliknande materialet Agilus30.

 

Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech. Foto: Pressbild

“Efterfrågas på den svenska marknaden”

Svensk återförsäljare av Stratasys produkter är Protech.

– Med J850 Pro förstärker Stratasys sin ledande position ytterligare som leverantör av multimaterial-3d-skrivare. J850 Pro och de övriga produkterna i PolyJet-familjen är mycket viktiga verktyg för alla produktutvecklare som vill förkorta produktutvecklingstiden. J850 är en produkt som efterfrågats på svenska innovationsintensiva marknaden och vi ser redan nu att vi kommer att göra många leveranser, säger Evald Ottosson, försäljningsansvarig på Protech.

Läs mer om den nya lanseringen här.

 

Dammsugardelar som 3d-printats med J850. Foto: Pressbild

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.