Onlineutbildning ska snabbt öka kunskapen om AM

EOS erbjuder nu digitala utbildningar inom additiv tillverkning. Foto: Tobias Hase/EOS

Maskinoperatör, applikationsspecialist eller produktionschef. Nu startar EOS Additive Minds Academy som erbjuder onlineutbildningar för flera olika roller inom additiv tillverkning. På så sätt ska företag snabbt kunna göra sina anställda till experter på 3d-printing, enligt EOS.

EOS grundade 2016 sin konsultenhet Additive Minds, vars uppgift är att hjälpa företag att utnyttja potentialen med industriell 3d-printing. Nu kompletteras konsultverksamheten med digitala utbildningar inom ramen för Additive Minds Academy. Tanken är att de som är nya inom området snabbt ska kunna bygga upp sin tekniska know-how när det gäller 3d-printing, skriver EOS i ett pressmeddelande.

Utbildningarna omfattar flera olika roller inom additiv tillverkning (AM), både för att internutbilda nyanställd personal och vidareutbilda befintlig personal. I dagsläget erbjuds elva olika e-moduler och de tre lärandevägarna AM Data Preparation Specialist Metal, AM Application Specialist Metal och AM Data Preparation Specialist Polymer.

 

Patrick Schrade, chef för Additive Minds Academy hos EOS. Foto: Tobias Hase/EOS

Brant inlärningskurva

Lärandevägarna är utformade för att uppnå rätt kompetens inom bara fyra till sex veckor. Kurserna består av en kombination av onlinemoduler, självstudier och praktisk träning baserad på fallstudier. Deltagarna får handledning och personlig återkoppling under hela kursen. I slutet av programmet gör man ett test och certifieras sedan av Additive Minds Academy.

– Med våra lärandevägar kan kunderna utbilda effektiva team som har alla färdigheter som krävs för additiv tillverkning. Vi erbjuder kunskap över hela skalan från grundläggande förståelse av tekniken till att välja komponenter för AM, att AM-anpassa design och konstruktion och att skalanpassa och validera produktionen. Vi tar fram ett individuellt utbildningsprogram för varje enskild roll, säger Patrick Schrade, chef för Additive Minds Academy hos EOS.

Mer information om utbildningarna finns här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: