Enklare att skriva ut metalldelar med nya Studio System 2

Desktop Metals nya Studio System 2 ska göra det enklare att skriva ut metalldelar av hög kvalitet. Foto: Pressbild

Desktop Metal kallar sitt nya Studio System 2 för nästa generations teknik för att skriva ut komplexa och högpresterande metalldelar i låga volymer. Delarna ska kunna användas både till prototyper och i serieproduktion för slutanvändning.

Studio System 2 är en vidareutveckling av Studio System +. Det nya uppgraderade systemet har en förenklad tvåstegsprocess som gör att tvättstationen Debinder inte längre behövs och eliminerar därmed användningen av lösningsmedel.

– Nästa generations Studio System 2 tar de bästa funktionerna i det ursprungliga Studio System + och förbättrar dem avsevärt och levererar metalldelar av högre kvalitet till slutanvändning genom en mer strömlinjeformad och tillgänglig process och med ännu mindre fotavtryck, säger Ric Fulop, vd och grundare av Desktop Metal, i ett pressuttalande.

Nya utskriftsprofiler och nytt materialsystem

Studio System 2 producerar utskrifter med den unika BMD-tekniken och den erbjuder hög repeterbarhet och högpresterande delar i 316L rostfritt stål. Den skapar snabbare arbetsflöden eftersom utskriften från 3d-skrivaren placeras direkt i sintringsugnen Furnace. För den som vill skriva ut i andra material går det att komplettera med tvättstationen Debinder.

Förbättringar sedan den förra utgåvan omfattar även nya utskriftsprofiler, som komplexa geometrier, och ett helt nytt materialsystem som ska ge hög kvalitet på delarna med en förbättrad ytfinish.

På marknaden under första kvartalet

Studio System används sedan tidigare av stora företag som Ford Motor Company, BMW Group, Google och Goodyear Tire & Rubber Company. Studio System 2 kommer att lanseras på den globala marknaden under första kvartalet 2021 och alla befintliga Studio System-kunder erbjuds en uppgradering. Svensk återförsäljare av Desktop Metals produkter är Protech.

Den 25 februari håller Desktop Metal ett webbinarium om Studio System 2, bland annat om vad som är nytt, exempel på delar som kan skrivas ut, inklusive en uppskattning av tids- och resursåtgång, samt olika kundfall. Det finns två olika tider att välja mellan, klockan 14.00 och klockan 19, svensk tid.

 

 

Detalj som skrivits ut med Studio System 2. Foto: Pressbild

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: