Första kolfiberförstärkta materialet till Stratasys F123

Tack vare kolfibrerna i materialet är det både starkt och styvt. Foto: Pressbild

Nu utökar Stratasys materialutbudet till F123-serien med ett kolfiberförstärkt ABS-alternativ som är både 15 procent starkare och 50 procent styvare än ett standard-ABS.

ABS-CF10 är ett högpresterande material som är framtaget för tillverkning av jiggar och fixturer, för såväl prototyper som slutprodukter. Eftersom det innehåller tio procent kolfiber så har det en överlägsen styrka och styvhet.

Det är det första materialet till F123-serien som innehåller kolfiber. Kolfibrerna i ABS-CF10 gör att materialet fördelar styrkan jämnt i hela utskriften. Materialet lämpar sig för att skapa starka och styva lättviktskomponenter som kan användas till riktigt krävande applikationer, inom bland annat konsument-, flyg- eller fordonsindustrin.

Protech är svensk återförsäljare för Stratasys produkter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


3d-printing till kaffet

Replique och Miele har inlett ett samarbete om att producera 3d-printade tillbehör. Repliques 3d-utskriftsplattform har integrerats i Mieles webbutik, vilket möjliggör till exempel produktion i så lite som ett exemplar, och snabb och kostnadseffektiv tillgång till marknaden.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]