Erbjuder flexibelt material för MJF-skrivare

TPU95A är ett flexibelt material avsett för 3d-skrivare av typen Multi Jet Fusion (MJF). Foto: Prototal

Servicebyrån Prototal i Jönköping går nu ut med att man börjar erbjuda prototyper och serieprodukter i ett flexibelt material med äkta TPU (Thermoplastic Polyurethane) från tyska The Lubrizol Corporation, kallat TPU95A.

Materialet har unika egenskaper när det gäller styrka, dämpning och det klarar temperaturer på över 200 grader. Det har även andra egenskaper som att det är vattentätt och har en hårdhet på shore 95A. TPU95A är avsett för 3d-skrivare av typen Multi Jet Fusion (MJF).

– Det är i äkta TPU och lämpar sig väl för till exempel bälgar, slangar och vätskebehållare. Det fungerar även bra som dämpningsmaterial i exempelvis hjälmar och skosulor/inlägg, berättar Jonas Sandwall, säljare på Prototal.

Han fortsätter:

– Vi har också börjat tillverka olika band och remmar som ska vara följsamma och kunna forma sig vid funktion.

Prototal är ensamma om att erbjuda materialet t i Norden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: