Digital Metal kan nu skriva ut i koppar

Digital Metal kan nu leverera koppar som material till sin 3d-skrivare. Foto: Digital Metal

Svenska företaget Digital Metal, som är en del av Höganäs, lanserar nu ett kopparmaterial till sin 3d-skrivare. Det är första gången som det är möjligt att skriva ut med koppar i en skrivare av binder jetting-modell.

Företaget står bakom DM P2500, en 3d-skrivare av metall som använder binder jetting-tekniken. De 3d-printade delarna sintras för att komplettera dem till ren, solid metall.

Enheten har funnits på marknaden i flera år och Digital Metal har successivt lagt till nya material i sin portfölj. Tidigare har de levererat 316L rostfritt stål, titan och andra superlegeringar. Nu har de alltså lagt till koppar som ett nytt alternativ, kallat DM cu.

“Högt på kundernas önskelista”

Enligt företaget är lanseringen viktig av flera anledningar, bland annat för att koppar har goda termiska och elektriskt ledande egenskaper. Något som är efterfrågat.

– Koppar har varit högt på kundernas önskelista och tidpunkten passar perfekt med efterfrågan på koppartillämpningar som skjuter i höjden inom områden med snabb tillväxt, som e-mobilitet och värmeledningsförmåga, säger Christian Lönne, vd för Digital Metal i ett pressmeddelande.

– Vi har utvecklat processen under en tid internt, men jag vill verkligen betona värdet av det goda samarbetet med nyckelkunder i vår snabbt växande användargrupp för Digital Metal. Det har varit till stor hjälp, och vi är nu mycket glada över att kunna leverera en högkvalitativ kopparprocess för Digital Metals binder jetting-utskrift, avslutar Lönne.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: