3d-printade glasögon hjälper barn med dyslexi

Lexilens 3d-printade glasögon för dyslexiska barn eliminerar reflex. Foto: Erpro

Abeye, ett nystartat företag grundat av det franska optikföretaget Atol les Opticiens, har använt HP:s 3d-skrivare Multi Jet Fusion (MJF) för att producera bågarna på Lexilens smarta glasögon, som är utformade för att underlätta läsning för barn med dyslexi.

Glasögonen är elektroniska och har aktiva och tonade linser som filtrerar bort reflexer som orsakar läsbesvär, funktionen aktiveras genom att trycka på en knapp på bågen. Lexilens båge väger endast 35 gram och skrivs ut i sin helhet med MJF av den franska 3d-utskriftsbyrån Erpro innan den monteras med linserna och andra komponenter.

– Produktionsprocessen för Lexilens 3d-printade glasögon är anmärkningsvärd eftersom det är den första flerkomponentprodukten med en så komplicerad montering, säger Emilio Juárez, EMEA: s försäljningschef, HP 3D Multi Jet Fusion Business, och fortsätter:

– Eftersom glasögonen innehåller inte mindre än nio komponenter var vår partner Erpros expertis extremt viktig, för att utveckla flerkomponentprodukter där montering av flera grupper var möjlig utan att kompromissa med slutproduktens kvalitet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: