Cellink släpper nästa generations bioskrivare

Skrivarserien består av två modeller; BIO MDX och BIO MDX+. Foto: Pressbild

Bioskrivartillverkaren Cellink släpper nu nya serien BIO MDX. Enligt bolaget är detta nästa generations bioskrivare som är utformade för biofabricering med hög kapacitet och precisionsbaserad 3d-printing för biomedicinsk tillverkning, vilket omfattar biokompatibla medicintekniska produkter.

Bioprinting har på senare år blivit en vedertagen metod för forskare inom vävnadsteknik, cellkultivering och regenerativ medicin. Detta har lett till ett ökat behov av förbättrade tillverkningsmetoder inom automation, precision och reproducerbarhet. Skrivarserien är resultatet av mer än 25 års forskning och utveckling på området och består av två modeller, BIO MDX och BIO MDX+, skriver Cellink i ett pressmeddelande.

“Stort behov av förbättrad teknik”

Våren 2020 köpte Cellink upp företaget Scienion och de nya skrivarna är utrustade med teknik från Scienions matrisdispenser. Det är de första produkterna som förenar koncernens produktlinjer. Med upp till sex printhuvuden, nano- och picoliter dispenseringskanaler samt sömlös robotintegration har skrivarna designats för att möta kraven som ställs på den avancerade cellbaserade forskningen.

– Genom att nyttja synergier i koncernen utgör lanseringen ett viktigt steg mot att utveckla system och lösningar som för Cellink närmare patienten och skapar framtidens medicin. Biomedicinsk tillverkning är i stort behov av förbättrad teknik, och BIO MDX-serien tillför just detta, säger Héctor Martínez, utvecklingsansvarig på Cellink.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Fler talare klara för AM-dagen

Hur hållbart är det egentligen att 3d-printa med plastmaterial? Vilka möjligheter finns med bioprinting i framtiden? Och kan additiv tillverkning med metall någonsin bli lika enkelt som vanliga utskrifter av papper? Det är något av det som kommer avhandlas under AM-dagen den 7 december.

Publicerat av: 

Köper resterande aktier i Xaar 3D

3d-skrivartillverkaren Stratasys skriver i ett pressmeddelande att de har köpt alla återstående aktier i Xaar 3D. Detta kommer att ytterligare påskynda företagets tillväxt inom 3d-printing för produktionsändamål. Stratasys ägde sedan tidigare 45 procent av Xaar 3D.

Publicerat av: 

Marknaden pekar uppåt igen

Additiv tillverkning med polymerer och metaller går mot historiska höjder. Det visar en ny rapport från det amerikanska marknadsanalysföretaget SmarTech Analysis. Siffror från andra kvartalet 2021 visar på nivåer som är högre än före pandemin.

Publicerat av: