Formnext planerar vanlig mässa – och digital

Formnext hoppas kunna genomföra en mässa i Frankfurt i november. Foto: Mesago/Mathias Kutt

Formnext är en av de största branschmässorna för additiv tillverkning. I höstas blev det en digital upplaga, men i år räknar arrangörerna med att kunna anordna både en fysisk mässa och en digital.

Planeringen inför årets mässa är i full gång och tanken är alltså att genomföra ett hybridevent, skriver Formnext i ett pressmeddelande. Den fysiska mässan ska arrangeras på Messe Frankfurt den 16–19 november, och Formnext Digital Days två veckor senare, den 30 november till den 1 december.

Formnext poängterar att man följer utvecklingen av pandemin och att det kan påverka hur mässan kan genomföras, men att förhoppningen är att vaccinationerna ska ha kommit så långt att det är möjligt att ta emot besökare. Genomförandet anpassas utifrån det aktuella läget och de lagkrav som finns. Utställarna erbjuds också flexibla reservationsmöjligheter, bland annat med kostnadsfri avbokning fram till den sista juni.

Viktigt med personliga möten

Den digitala mässan blir ett komplement till den fysiska, för dem som inte har möjlighet att ta sig till Frankfurt på grund av till exempel reserestriktioner. Att mässan blir av i år är viktigt för alla parter, betonar arrangörerna.

– Feedbacken vi har fått från utställare, besökare och utställarnas rådgivande nämnd har gjort det klart att en mässa med personliga möten är avgörande för denna bransch. Alla längtar efter att besöka riktiga bås och ha konversationer ansikte mot ansikte, säger Sascha F. Wenzler, vice president för Formnext på Mesago Messe Frankfurt.

 

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: