Webbinarium om 3d-print inom vården

Tomas Lundström, Head of 3D, PostNord Strålfors. Foto: Pressbild

Postnord Strålfors och Sectra bjuder den 14 april in till ett webbinarium om hur sjukhus och vårdföretag kan få tillgång till 3d-printade ortopediska delar på ett smidigt och enkelt sätt. Webbinariet är kostnadsfritt.

De två företagen har sedan en tid tillbaka ett samarbete kring additiv tillverkning av ortopediska delar, något som 3dp.se skrivit om tidigare. Samarbetet innebär att man kan göra 3d-utskrifter direkt från Sectras system via Postnords 3d-portal.

Maria Boberg, säljansvarig för den nordiska marknaden på Sectra, kommer att visa hur man kan använda 3D Trauma eller 3D Joint Replacement pre-operativa planeringssystem för att segmentera ben, berätta om hur man använder det nya “pin-verktyget” och exporterar STL-filer till 3d-portalen.

Från Postnord Strålfors medverkar Tomas Lundström, som är ansvarig för företagets 3d-printingverksamhet. Han kommer att berätta mer om hur additiv tillverkning fungerar och visa hur kunden på ett snabbt och enkelt sätt kan skapa en fysisk produkt.

Webbinariet sänds onsdagen den 14 april klockan 12-12.30 och är kostnadsfritt. För att delta, anmäl dig här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Staven som ska ge åkaren en extra växel

Mikael Östberg är själv gammal längdskidåkare på elitnivå. För några år sedan kom han på en smart idé som kan ge stakningen en extra växel. Den idén håller nu på att bli verklighet med hjälp av 3d-printing, och förhoppningen är att landslaget framöver ska åka med den innovativa staven.

Publicerat av: