Webbinarium om 3d-print inom vården

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 26 mars 2021
Tomas Lundström, Head of 3D, PostNord Strålfors. Foto: Pressbild

Postnord Strålfors och Sectra bjuder den 14 april in till ett webbinarium om hur sjukhus och vårdföretag kan få tillgång till 3d-printade ortopediska delar på ett smidigt och enkelt sätt. Webbinariet är kostnadsfritt.

De två företagen har sedan en tid tillbaka ett samarbete kring additiv tillverkning av ortopediska delar, något som 3dp.se skrivit om tidigare. Samarbetet innebär att man kan göra 3d-utskrifter direkt från Sectras system via Postnords 3d-portal.

Maria Boberg, säljansvarig för den nordiska marknaden på Sectra, kommer att visa hur man kan använda 3D Trauma eller 3D Joint Replacement pre-operativa planeringssystem för att segmentera ben, berätta om hur man använder det nya ”pin-verktyget” och exporterar STL-filer till 3d-portalen.

Från Postnord Strålfors medverkar Tomas Lundström, som är ansvarig för företagets 3d-printingverksamhet. Han kommer att berätta mer om hur additiv tillverkning fungerar och visa hur kunden på ett snabbt och enkelt sätt kan skapa en fysisk produkt.

Webbinariet sänds onsdagen den 14 april klockan 12-12.30 och är kostnadsfritt. För att delta, anmäl dig här.

Läs vidare

En lysande affärsidé för belysningsjätten

Ett mer flexibelt och hållbart tillverkningssätt fick Signify, tidigare Philips Lighting, att inför 3D-printing i sin produktion. Företaget har varit pionjärer inom belysningsbranschen att anamma additiv tillverkning – men resan dit har inte varit spikrak.
Kenneth-Gronholm-2017_01_Crop-scaled-e1655292285343

Kundcase visar möjligheter med mjukvara

Autodesk gästar Elmia Subcontractor för att visa möjligheterna med olika industrilösningar, så som Fusion 360, Autodesk Inventor och övriga lösningar riktade mot design och tillverkning. Inte minst genom att visa intressanta kundcase.
Autodesk-1-scaled-e1636981198667

Digital föreläsning om generativ design

Hur kan generativ design innebära kostnadsbesparingar vid additiv tillverkning? Det är temat för dagen när 3DVerkstan tillsammans med Autodesk bjuder in till digital föreläsning den 26 maj.
AutodeskOffice_SanFrancisco_006-scaled

Bioprintern BIO X6 får prestigefyllt designpris

Cellink har tilldelats designpriset Red Dot Design Award för sin 3d-bioprinter BIO X6. Det är andra gången som företaget uppmärksammas för sin designkvalitet.
99cec285d4ef418b_org-1

Senaste nytt

Både stort och smått på årets Elmia 3D

På årets upplaga av Elmia 3D medverkade ett tjugotal utställare. 3dp.se hälsade på hos några av dem och hittade allt från mikroskopiskt små utskrifter till hela arbetsflödeslösningar och flera mässpremiärer.
Elmia 3D kollage 2

GE Additive har fått nytt namn

GE Additive har bytt namn till Colibrium Additive, ett GE Aerospace-företag.
CA_RGB-AtmsBlu-1024x434

Espressobryggare vinnare i designtävling

Under Elmia 3D presenterades vinnaren i SVEAT:s tävling Design Challenge 2024. Det bidrag som imponerade mest på juryn var en unik espressobryggare, designad av Simon Dybeck.
Design Challenge 1

Axplock från Elmia 3D-mässan

Det har gått två år sedan sist, men den 14–17 maj var det dags för den additiva branschen att samlas igen på Elmia 3D. Här är några nedslag från mässans första dag.
Elmia 3D kollage