GE vill flytta Arcams produktion till Tyskland

Arcam flyttade in i nya lokaler i februari 2020. Foto: Pressbild

Arcam varslar, genom sin ägare General Electric Additive, 60 anställda. GE har även planer på att flytta tillverkningen av EBM-skrivare från Sverige till Tyskland, rapporterar Göteborgs-Posten.

Arcam grundades 1997 och har utvecklat den så kallade Electron Beam Melting-tekniken (EBM). År 2017 köptes företaget upp av GE Aviation för cirka åtta miljarder kronor. Arcam noterades på Stockholmsbörsen i januari 2018.

I februari 2020 flyttade bolaget med runt 500 anställda in i nya lokaler på 12 000 kvadratmeter i Mölnlycke, Arcam EBM Center. Drygt ett halvår senare varslades 90 personer på grund av corona-pandemin.

Nu varslas alltså ytterligare 60 medarbetare, även detta som en följd av covid-19. GE Additive har även meddelat att man har för avsikt att flytta produktionen till företagets anläggning i Tyskland.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Printade organ kan rädda liv i framtiden

Kunskapen och teknologin för att printa mänsklig vävnad finns redan, men för att kunna tillämpa det på människor krävs år av kliniska prövningar. Men bioprinting kan redan i dag bidra till en förbättrad hälsa hos människor, säger Itedale Namro Redwan som leder Cellinks forsknings- och utvecklingsteam. 

Publicerat av: