Trissar upp förväntningarna inför stort släpp

Text:Anja Degerholm
PUBLICERAD: 19 april 2021
Stratasys vd, Yoav Zeif, håller i presentationen. Foto: Pressbild

Tre nya 3d-skrivare, tre tekniker och tre banbrytande tillverkningsmetoder. Det ska tillverkaren Stratasys presentera i samband med ett stort digitalt lanseringsevent den 28 april.

Stratasys tar i från tårna och kallar detta den största lanseringen av toppresterande utrustning som industrin någonsin har sett. Utrustning som ska omdefiniera begreppen när det gäller hastighet, produktivitet och flexibilitet inom tillverkning.

Evald Ottosson, försäljningschef hos den svenska återförsäljaren Protech, är imponerad av det Stratasys ska presentera.

– Det är det mest spännande som hänt under mina 27 år i branschen. Det ska bli intressant att se hur marknaden reagerar, säger han.

Evald Ottosson.
Mer om nya SAF-tekniken

För några veckor sedan lanserades den nya H-serien med en helt ny pulverbaserad teknik, kallad SAF, Selective Absorption Fusion. Något som 3dp.se rapporterat om tidigare. Det är en av de tre teknikerna som kommer att presenteras närmare. Men det väntar alltså fler nyheter.

– Det som gör den här lanseringen så spännande är att det är stort fokus på tillverkning och slutproduktion. Stratasys har satsat stort, framför allt sedan Yoav Zeif blev vd för ett år sedan, på en bredd och att bli marknadsledande på polymersidan, säger Evald Ottosson.

Virtuella rum för de olika produkterna

Presentationen kommer ske under en virtuell livepresentation av Yoav Zeif. Den beräknas ta cirka 30 minuter. Efteråt kan besökarna gå in i olika virtuella rum för att veta mer om en specifik teknik eller produkt.

För att delta i eventet, anmäl dig via den här länken. Lanseringseventet äger rum onsdagen den 28 april, klockan 16 CET. Presentationen hålls på engelska.

 

Läs vidare

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

BigRep släpper flera högtemperaturmaskiner

Tyska BigRep lanserade nyligen inte bara en utan tre nya 3D-skrivare för utskrifter i höga temperaturer. Släppet är ett resultat av bolagets förvärv av HAGE3D som tillkännagavs i höstas.
IPSO105_inFormnext2023

Sålde 15 maskiner efter lansering på print-mässa

3D-printing är en starkt växande bransch som börjar användas även inom områden som förpackning, skylt och display. Massivit medverkade på printmässan Drupa i Düsseldorf nyligen med förhoppningen att få fler "2D-printing-företag" att upptäcka möjligheterna med 3D-tekniken.
Massivit 4

3D-printade effekter direkt på jeansen

3D-skrivartillverkaren Stratasys har utvecklat en direct-to-garment-lösning för att printa direkt på textil. Den ska kunna användas till exempel för att ge använda kläder nytt liv.
Stratasys TechStyle_Direct-to-Garment Technology (2)

Senaste nytt

Nano Dimension förvärvar Desktop Metal

Förvärvsturerna har varit många kring Desktop Metal, Nano Dimension, 3D Systems och Stratasys. Nu står det i alla fall klart att Nano Dimension och Desktop Metal kommit överens om en sammanslagning.
Ric-Fulop

Prusa släpper industriell 3D-skrivare

Enligt Prusa Researchs grundare Josef Prusa startade han bolaget med ambitionen att demokratisera 3D-printing och göra det tillgängligt för fler. Något man får säga att han lyckats med. Nu vill han göra samma resa med industriell 3D-print.
Prusa HT90 1

Formnext Awards ska hylla talangerna inom AM

Formnext vill lyfta fram talanger och innovativa idéer inom AM, men inte bara bland start-ups. Därför har Formnext Start-up Challenge utökats med ytterligare fem tävlingskategorier under det gemensamma namnet Formnext Awards. 
Formnext-entre

Printar korallrev och parkourbana till SM

Concrete Print byggde för ett par år sedan det första 3D-printade huset i Sverige. Sedan dess har Tumba-företaget fått flera andra uppdrag att printa med betong, som nu senast fundament för att rädda Sveriges sista korallrev och en parkourbana till SM-veckan i Västerås. 
Concrete Print 1