Trissar upp förväntningarna inför stort släpp

Stratasys vd, Yoav Zeif, håller i presentationen. Foto: Pressbild

Tre nya 3d-skrivare, tre tekniker och tre banbrytande tillverkningsmetoder. Det ska tillverkaren Stratasys presentera i samband med ett stort digitalt lanseringsevent den 28 april.

Stratasys tar i från tårna och kallar detta den största lanseringen av toppresterande utrustning som industrin någonsin har sett. Utrustning som ska omdefiniera begreppen när det gäller hastighet, produktivitet och flexibilitet inom tillverkning.

Evald Ottosson, försäljningschef hos den svenska återförsäljaren Protech, är imponerad av det Stratasys ska presentera.

– Det är det mest spännande som hänt under mina 27 år i branschen. Det ska bli intressant att se hur marknaden reagerar, säger han.

Evald Ottosson.

Mer om nya SAF-tekniken

För några veckor sedan lanserades den nya H-serien med en helt ny pulverbaserad teknik, kallad SAF, Selective Absorption Fusion. Något som 3dp.se rapporterat om tidigare. Det är en av de tre teknikerna som kommer att presenteras närmare. Men det väntar alltså fler nyheter.

– Det som gör den här lanseringen så spännande är att det är stort fokus på tillverkning och slutproduktion. Stratasys har satsat stort, framför allt sedan Yoav Zeif blev vd för ett år sedan, på en bredd och att bli marknadsledande på polymersidan, säger Evald Ottosson.

Virtuella rum för de olika produkterna

Presentationen kommer ske under en virtuell livepresentation av Yoav Zeif. Den beräknas ta cirka 30 minuter. Efteråt kan besökarna gå in i olika virtuella rum för att veta mer om en specifik teknik eller produkt.

För att delta i eventet, anmäl dig via den här länken. Lanseringseventet äger rum onsdagen den 28 april, klockan 16 CET. Presentationen hålls på engelska.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.