Färgstarka materialnyheter från Stratasys

VeroUltra passar för utskrifter av till exempel flasketiketter, mobila enheter, bakgrundsbelysta skärmar och dockor. Här ett verk av designern Dennis Harroun. Foto: Pressbild

Det händer mycket hos Stratasys denna vår. Inom kort ska företaget hålla ett stort lanseringsevent med flera stora nyheter på agendan och nu släpps även ett helt nytt material för PolyJet-3d-skrivare, kallat VeroUltra.

Enligt tillverkaren är detta ett material med en fantastisk skärpa vid fullfärgsutskrifter för att kunna tillverka ännu mer högkvalitativa och realistiska prototyper. Materialet kan användas för att skriva ut detaljer med extremt tunna linjer, till exempel text på etiketter och förpackningar. Utskriften ska vara så skarp att den uppfyller grafiska standarder för vanliga tvådimensionella utskrifter. VeroUltra klarar även av hög färgseparation i mönster och utskrifter av modeller på naturliga ytor som trä, tyger och marmor.

VeroUltra finns i vitt och svart och materialet är tillgängligt för 3d-skrivare i J8- och J7-serien. Från och med juni kommer även J55-skrivaren ha materialet tillgängligt i sin materialportfölj. Protech är svensk återförsäljare av Stratasys produkter.

 

Öletiketter från Stratasys VeroUltra-kampanj.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.