Sculpteo-rapport: Uppgång trots pandemin

Rapporten “The State of 3D Printing” visar bland annat att 61 procent av företagen kommer att öka sina investeringar under 2021. Foto: Pixabay

Sculpteo släppte nyligen sin årliga rapport om användningen av AM. Den visar bland annat att 3d-printing fått ett allmänt erkännande som tillverkningsmetod och att det skett en ökning trots corona-pandemin.

Det är sjunde året i rad som den franska servicebyrån Sculpteo, som är en del av BASF, genomför undersökningen. Den här gången bland 1 900 användare i 86 länder. Precis som förra året så ser företaget en mognad i branschen och att AM ses som en tillverkningsmetod att räkna med.

Rapporten “The State of 3D Printing” visar bland annat att en tredjedel såg en ökning under 2020 och att 61 procent av företagen kommer att öka sina investeringar under 2021. Att det skett en uppgång även under en pandemi är något som även uppmärksammats i Wohlers årliga rapport, som 3dp.se skrivit om tidigare.

Nästan nio av tio, 87 procent, ser teknologin som en viktig faktor för i vilken takt innovation sker. Och 70 procent vill hitta fler applikationer och utveckla användningen av 3d-printing.

Fler ser möjligheter med individanpassningar

När det gäller fördelar med tekniken svarar 60 procent att den ger möjlighet att jobba med komplexa geometrier och 55 procent att den tillåter snabba iterationer. Hela 41 procent ser möjligheter att ta fram personligt anpassade produkter i stor skala, vilket är nio procent upp sedan förra året.

Det finns även utmaningar och framför allt handlar det om kvaliteten på komponenterna och efterbehandling av dessa. De viktigaste faktorerna i fråga om materialval är hållbarhet (72 procent), låg kostnad (52 procent) och användarvänlighet (44 procent).

Läs mer om rapporten här.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.