EOS representerar branschen i hållbarhetsarbete

Marie Langer, vd för EOS. Foto: Pressbild

Tillverkaren EOS ska representera AM-branschen i det globala hållbarhetsinitiativet “50 Sustainability and Climate Leaders”.

Initiativet består av globala företag som visar önskan, ledarskap och vilja att vidta effektiva åtgärder mot klimatförändringarna. Enligt EOS har företaget ett väl utvecklat hållbarhetsarbete, bland annat när det gäller ansvarsfull tillverkning och att hjälpa kunderna att nå sina hållbarhetsmål. Det skriver EOS i ett pressmeddelande.

– Hållbarhetstänk finns i vårt företags dna. Vi har den innovativa kraft och övertygelse som gör skillnad. Allt detta har åstadkommits genom gemensamma insatser, och vi välkomnar våra partners och kunder att följa oss på resan och stödja vårt mål att göra ansvarsfull tillverkning till den nya normen, säger Marie Langer, vd för EOS.

Mer decentraliserad produktion

På materialsidan jobbar EOS för biobaserade och biologiskt nedbrytbara material, med en nollvision när det kommer till avfall. Tillsammans med kunderna utvecklar företaget allt fler skräddarsydda applikationer som bygger på 3d-printing och som minskar materialåtgång, överproduktion och avfall.

– På EOS tror vi att produktion generellt behöver bli mer digital, decentraliserad och flexibel för att gå att anpassa till kund- och marknadsbehov som ständigt förändras, och där är additiv tillverkning en perfekt lösning, säger Marie Langer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.