Årets mässplanering i full gång

Elmia Subcontractor planerar för att kunna genomföra mässan i november som vanligt, med vissa säkerhetsåtgärder. Foto: Pressbild

Efter att förra årets Elmia Subcontractor blev inställd på grund av pandemin tar nu mässarrangörerna nya tag. Planen är att genomföra en fysisk mässa i november, kombinerat med en digital upplaga.

Planeringen inför höstens mässa, som arrangeras den 9-12 november, är i full gång. Just nu filas det på programmet som ska innehålla aktuella och angelägna teman för alla verksamma inom tillverkningsindustrin, bland annat när det gäller additiv tillverkning.

Arrangörerna poängterar att mässan ska genomföras på ett så säkert sätt som möjligt och enligt gällande riktlinjer från myndigheterna. För att säkerställa detta kommer antalet personer som får vistas i lokalen begränsas, det kommer enbart att säljas förköpsbiljetter för att undvika köer vid entrén och flödena inne i lokalerna ska optimeras med till exempel golvmarkeringar. Dessutom ska det finnas beröringsfria handspritstationer och städningen utökas under mässan.

 

Johanna Bjurevik, mässansvarig för Elmia Subcontractor. Foto: Pressbild

Kombination av fysisk och digital mässa

Årets koncept blir en kombination av en fysisk mässa och en digital. Ett upplägg som andra stora mässor som Formnext också använder sig av i dessa osäkra tider.

Vad innebär det att det är en kombination av fysisk och digital mässa? 

– Det innebär en mässa där våra utställare ställer ut fysiskt som vanligt, och där aktiviteterna kommer att genomföras i både fysisk och digital form, skriver Johanna Bjurevik som är mässansvarig för Emlia Subcontractor i ett mejl till 3dp.se.

Blir det något speciellt tema i år?

– Mässan kommer att beröra olika teman, som på olika sätt kommer att speglas i mässans innehåll. Programmet är inte spikat ännu, vi kommunicerar detta löpande allt eftersom det blir klart.

Elmia 3D, mässan som enbart är fokuserad på additiv tillverkning, planeras den 10–13 maj 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.